• Pavlova ar šokolādes musu un avenēm

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    16. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šokolādes musa pavlova
    Šokolādes musa pavlova
    Salda, šokolādīga, krēmīga un kraukšķīga vienlaikus. Šādu Pavlovu tu vēl nebūsi baudījis! Dekorē ar skābenām rudens avenēm vai citām ogām!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

    1. Sakarsē cepeškrāsnī līdz 130 grādiem.

    2. Gatavo bezē pamatni. Olas baltumus saputo baltās, šūmīgās putās un tad putojot pakāpeniski pievieno pa tējkarotei cukura. Turpina putot, līdz viss cukurs ir pievienots un pagaršojot masu uz mēles, nav izteikti jūtami cukura graudiņi – tas ir izkusis. Olas baltumu masai jābūt stingrai, lai, paceļot putojamo slotiņu, putas saglabā formu un nenoplok. Pagāžot trauku – lai olbaltuma masa neslīd ārā, bet turas tajā.

    3. Tad masā iemaisa vaniļu, etiķi un iesijā kukurūzas cieti.

    4. Uz lēzenas cepeškrāsns pannas uzliek cepampapīra loksni un uz tā pa vidu uzvelk apli, apmēram 20 cm diametrā. Tad papīru apgriež otrādi un joprojām būs redzama apļa kontūra (uz balta būs redzama labāk), kas būs arī kūkas forma.

    5. Apļa vidū ar lāpstiņu liek olbaltuma masu un izklāj kūkas pamatni – tā, lai maliņas pa perimetru ir mazliet augstākas, un veido nelielu valnīti, lai vēlāk ir ērtāk uzlikt musu.

    6. Liek sakarsētajā cepeškrāsnī pa vidu un cep apmēram 65–70 minūtes. Bezē būs iekrāsojies maigi krēmīgs. Tad izslēdz cepeškrāsni, mazliet paver durvīm spraudziņu un atstāj cepeškrāsnī, līdz tas atdziest pilnībā, – apmēram 2 stundas.

    7. Bezē var gatavot arī iepriekšējā dienā vai vakarā un atstāt cepeškrāsnī.

    8. Gatavo musu. Šokolādi ar sviestu ūdens peldē izkausē un noliek malā.

    9. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

    10. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo šūmīgās putās un tad pievieno pusi ēdamkarotes cukura, saputo stingrās putās, lai, apgāžot trauku, baltums skaisti turas traukā un neslīd ārā.

    11. Citā bļodā saputo olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno atlikušo pusotru ēdamkaroti cukura, vaniļu un turpina putot, līdz masa palielinās apjomā, kļūst gaiša un viegla un cukurs ir izkusis.

    12. Saputotajiem olu dzeltenumiem pakāpeniski pievieno saldo krējumu, nedaudz kuļot ar slotiņu, lai krējums iemaisās, – tas nav jāsaputo (pievienojot saldo krējumu, to neputojam ar mikseri, bet ar roku).

    13. Nedaudz padzisušajai šokolādes masai (var būt silta) pakāpeniski pievieno olu dzeltenuma un saldā krējuma masu, mazliet ar slotiņu ar roku kuļot.

    14. Kad viss vienmērīgi samaisījies, pa daļām iecilā olu baltumus. Uz kādu stundu ieliek ledusskapī sabiezēt.

    15. Kad bezē pilnībā atdzisis un muss sabiezējis līdz stingri krēmīgai konsistencei, pārlej musu bezē un izlīdzina.

    16. Dekorē ar ogām. Noliek sastingt vismaz 4 stundas. Ēšanai būs laba uzreiz, tomēr, lai labi sagriežas bezē un krēms un lai gabaliņš skaisti izskatās, musam ir jāsastingst.

     

    PADOMI

    -gatavojot bezē masu, nevajag cukuru sākt bērt par ātru, tad olbaltums būs jāputo ilgi. Olbaltumi vispirms ir jāsaputo lielās un baltās putās un tikai tad jāsāk bērt cukurs;

    -musa gatavošanas tehnikai piemīt kāda specifika: saldais krējums un pēc tam arī saldā krējuma un olas dzeltenuma masa jāsajauc, viegli kuļot ar slotiņu – ar roku! – tikai tad tam būs vajadzīgā konsistence;

    – jārēķinās, ka būs vajadzīgs laiks gan kūkas pamatnes atdzišanai, gan musa sastingšanai (skatiet receptē)! Ēšanai tā ir laba uzreiz, tomēr, lai labi griežas bezē, lai skaisti turas krēms un lai gabaliņš arī skaisti izskatās, musam ir jāļauj sastingt.

     

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē