• Leģendārais Tuvo Austrumu gardums baba ganušs

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    13. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Baba ganušs
    Foto: Ieva Andersone
    Baba ganušs
    Bagātīgs, krēmīgs un nepārspējami gards – baba ganušs smēriņš ir neatņemama sastāvdaļa Tuvo Austrumu maltītēs. Tradicionāli ēd ar lavašu, bet ļoti labi garšo, piemēram, arī kopā ar dārzeņu salātiem, vārītiem kartupelīšiem vai rīsiem. Sastāvdaļu nav daudz un pagatavošana ir ļoti vienkārša, taču ģimene un draugi būs patīkami pārsteigti.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    • Baklažānus sadursta vairākās vietās ar dakšu vai nazi un cep – vislabāk uz oglēm grilā, jo tas piešķirs īpašu dūmakainu aromātu.
    • Bet var cept arī cepeškrāsnī – vislabāk grila režīmā, ļaujot apsvilt miziņai, vai vienkārši 200 grādu temperatūrā. Baklažāniem jāizcepas tik mīkstiem, lai, iedurot dakšu, tā viegli iet cauri visam dārzenim.
    • Kad gatavi, pārgriež uz pusēm, nedaudz atdzesē un izkasa no mizas mīkstumu. Ja baklažānam ir izteikti lielas sēklas, tās izņem.
    • Mīkstumam pievieno tahini, citrona sulu, saspiestu ķiploka daiviņu, sāli un šļuku olīveļļas, un visu intensīvi maisa ar dakšiņu, līdz sastāvdaļas labi sajaukušās.
    • Var gatavot arī blenderī, tad baba ganoush būs izteikti krēmīgs, bet, maisītam ar dakšiņu, labāk varēs just struktūru.
    • Pagaida, līdz masa atdziest un tad pagaršo, vai nepietrūkst sāls vai tahini, jo auksts baba ganoush garšo mazliet citādāk nekā silts.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē