- Baklažānus sadursta vairākās vietās ar dakšu vai nazi un cep – vislabāk uz oglēm grilā, jo tas piešķirs īpašu dūmakainu aromātu.
- Bet var cept arī cepeškrāsnī – vislabāk grila režīmā, ļaujot apsvilt miziņai, vai vienkārši 200 grādu temperatūrā. Baklažāniem jāizcepas tik mīkstiem, lai, iedurot dakšu, tā viegli iet cauri visam dārzenim.
- Kad gatavi, pārgriež uz pusēm, nedaudz atdzesē un izkasa no mizas mīkstumu. Ja baklažānam ir izteikti lielas sēklas, tās izņem.
- Mīkstumam pievieno tahini, citrona sulu, saspiestu ķiploka daiviņu, sāli un šļuku olīveļļas, un visu intensīvi maisa ar dakšiņu, līdz sastāvdaļas labi sajaukušās.
- Var gatavot arī blenderī, tad baba ganoush būs izteikti krēmīgs, bet, maisītam ar dakšiņu, labāk varēs just struktūru.
- Pagaida, līdz masa atdziest un tad pagaršo, vai nepietrūkst sāls vai tahini, jo auksts baba ganoush garšo mazliet citādāk nekā silts.