• Klasisks liellopa gaļas stroganovs

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    12. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Klasisks liellopa gaļas strogonovs
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Klasisks liellopa gaļas strogonovs
    Klasiska, pārbaudīta recepte, ko saglabāt! Vienkārši pagatavojams ēdiens, kas iederēsies gan vienkāršās darbnienas vakariņās, gan svētku galdā. Baudiet ar kartupeļu biezeni, griķiem, rīsiem vai citām piedevām!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Vispirms gatavo pamatmērci. Sīpolu sasmalcina.
    • Pannā izkausē 3 ēdamkarotes sviesta, tajā liek sasmalcināto sīpolu, apmaisot lēni cep gabaliņus caurspīdīgus.
    • Pārber miltus, maisot karsē, līdz tie kļūst viegli zeltaini.
    • Pa ēdamkarotei liek klāt krējumu, nepārtraukti maisa un karsē, līdz ir izveidojusies viendabīga, bieza mērce. Iemaisa sinepes un nedaudz buljona, noliek, lai savelkas garšas.
    • Gaļu, griežot pret šķiedru, sagriež 1 centimetru biezās šķēlēs. Ar gaļas āmuriņu apgrozot izklapē un sagriež puscentimetra stienīšos 4–5 centimetru garumā, atkal griežot pret šķiedru.
    • Katliņā vai dziļā pannā izkausētā sviestā lielā karstumā gaļas strēmelītes strauji apcep, pārkaisa sāli un piparus.
    • Cep pa daļām – ja gaļas ir pārāk daudz, lai visas strēmelītes labi apcepas. Tad karstumu samazina, gaļu pārlej ar pagatavoto krējuma mērci, iemaisa un pa daļām lej klāt un iemaisa buljonu, līdz mērce ir šķidra krējuma biezumā.
    • Pievieno sāli, piparus un laurlapu, uzliek vāku un, pa brīdim apmaisot, sautē īsāku vai ilgāku brīdi, atkarībā no gaļas, līdz stienīši ir mīksti un mērce krēmīga. Pārkaisa sasmalcinātus pētersīļus.
    • Stroganovam klāt var pasniegt vārītus vai ceptus kartupeļus vai biezeni, vārītus rīsus, makaronus, griķus, papildina ar sālītiem, skābētiem vai marinētiem gurķiem.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē