- Vispirms gatavo pamatmērci. Sīpolu sasmalcina.
- Pannā izkausē 3 ēdamkarotes sviesta, tajā liek sasmalcināto sīpolu, apmaisot lēni cep gabaliņus caurspīdīgus.
- Pārber miltus, maisot karsē, līdz tie kļūst viegli zeltaini.
- Pa ēdamkarotei liek klāt krējumu, nepārtraukti maisa un karsē, līdz ir izveidojusies viendabīga, bieza mērce. Iemaisa sinepes un nedaudz buljona, noliek, lai savelkas garšas.
- Gaļu, griežot pret šķiedru, sagriež 1 centimetru biezās šķēlēs. Ar gaļas āmuriņu apgrozot izklapē un sagriež puscentimetra stienīšos 4–5 centimetru garumā, atkal griežot pret šķiedru.
- Katliņā vai dziļā pannā izkausētā sviestā lielā karstumā gaļas strēmelītes strauji apcep, pārkaisa sāli un piparus.
- Cep pa daļām – ja gaļas ir pārāk daudz, lai visas strēmelītes labi apcepas. Tad karstumu samazina, gaļu pārlej ar pagatavoto krējuma mērci, iemaisa un pa daļām lej klāt un iemaisa buljonu, līdz mērce ir šķidra krējuma biezumā.
- Pievieno sāli, piparus un laurlapu, uzliek vāku un, pa brīdim apmaisot, sautē īsāku vai ilgāku brīdi, atkarībā no gaļas, līdz stienīši ir mīksti un mērce krēmīga. Pārkaisa sasmalcinātus pētersīļus.
- Stroganovam klāt var pasniegt vārītus vai ceptus kartupeļus vai biezeni, vārītus rīsus, makaronus, griķus, papildina ar sālītiem, skābētiem vai marinētiem gurķiem.