• Šobrīd

    weather img

    Rīga +14°C Daļēji apmācies, Z/ZR vējš, 5.14 m/s

    Klasiskā sīpolu mērce

    Mērces
    Daina Lapiņa
    20. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sīpolu mērce
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Sīpolu mērce
    Recepte, ko paglabāt! Klasiska mērce, kas lieliski papildinās pamatēdienu – pārliejiet to vārītas vai ceptas gaļas šķēlei, kartupeļiem, dārzeņu ēdieniem un citiem. Bet cepeti tā pārvērtīs šedevrā! Ņemiet vērā mūsu padomus un ta izdosies zīdaina, krēmīga un aromātiska!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    25m

     

    • Pannā uzkarsē taukvielas – vislabāk sviestu.
    • Tajā liek sasmalcinātu sīpolu, apmaisot nelielā karstumā cep, līdz sīpoli kļūst mīksti un viegli zeltaini.
    • Pārber miltus, apmaisot karsē, līdz milti apbrūnē – uzmanoties, lai nepiedeg. Svarīgi miltus labi apcept, lai mērcei nebūtu miltu garšas.
    • Kad milti apcepušies zeltaini, uzmanīgi, nepārtraukti maisot, lai nerastos kunkuļi, lej klāt uzkarsētu pienu vai ūdeni.
    • Mērci apmaisot brīdi vāra, lai rodas izteiktāka garša un mērce nedaudz vēl sabiezē.
    • Ja mērci vēlas krēmīgāku, var pievienot vairāk krējuma. Pēc garšas mērcei pievieno sāli un piparus.
    • Karstu mērci var pārliet apceptiem vārītiem kartupeļiem, ceptas gaļas gabaliņam vai sutinātiem dārzeņiem. 

     

    * Ja mērces pamatā būs sviestiņš, nevis eļļa, tā būs daudzkārt garšīgāka!

    * Sīpoli jāapcep uz lēnas liesmas, bieži maisot, – tā, lai tie drīzāk izsutinās mīksti, nevis stipri apcepas. Un nekādā gadījumā nedrīkst tiem ļaut piedegt!

    * Lai mērcei nebūtu izteiktas miltu garšas, svarīgi tos kārtīgi apcept – līdz izteiksmīgai zeltainai krāsai.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+