- Pannā uzkarsē taukvielas – vislabāk sviestu.
- Tajā liek sasmalcinātu sīpolu, apmaisot nelielā karstumā cep, līdz sīpoli kļūst mīksti un viegli zeltaini.
- Pārber miltus, apmaisot karsē, līdz milti apbrūnē – uzmanoties, lai nepiedeg. Svarīgi miltus labi apcept, lai mērcei nebūtu miltu garšas.
- Kad milti apcepušies zeltaini, uzmanīgi, nepārtraukti maisot, lai nerastos kunkuļi, lej klāt uzkarsētu pienu vai ūdeni.
- Mērci apmaisot brīdi vāra, lai rodas izteiktāka garša un mērce nedaudz vēl sabiezē.
- Ja mērci vēlas krēmīgāku, var pievienot vairāk krējuma. Pēc garšas mērcei pievieno sāli un piparus.
- Karstu mērci var pārliet apceptiem vārītiem kartupeļiem, ceptas gaļas gabaliņam vai sutinātiem dārzeņiem.
* Ja mērces pamatā būs sviestiņš, nevis eļļa, tā būs daudzkārt garšīgāka!
* Sīpoli jāapcep uz lēnas liesmas, bieži maisot, – tā, lai tie drīzāk izsutinās mīksti, nevis stipri apcepas. Un nekādā gadījumā nedrīkst tiem ļaut piedegt!
* Lai mērcei nebūtu izteiktas miltu garšas, svarīgi tos kārtīgi apcept – līdz izteiksmīgai zeltainai krāsai.