• Šobrīd

    weather img

    Rīga -13°C

    Tavs uzticamais atbalsts

    Klasiskā Cielaviņa

    Latviešu virtuve
    Daina Lapiņa
    16. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cielaviņa
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Cielaviņa
    Garša un kraukšķis kā bērnības skaistākajos mirkļos. Gardums, kas iederas katros latviešu svētkos – mūžam lieliskā Cielaviņa! Pagatavo to Latvijas dzimšanas dienā – tas nekas, ka svinēšana šoreiz nebūs vērienīgi, ar pašu ceptu Cielaviņu galdā svētku sajūta garantēta!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    2st
    • Riekstus krāsnī vai sausā pannā uz plīts apmaisot apgrauzdē, līdz miziņas sāk atlēkt. Ber uz dvielīša, miziņas noberž. Riekstus ar nazi rupji sakapā.
    • Olu baltumus saputo, putošanu turpinot, pa daļām ber klāt cukuru, puto, līdz masa ir stingra un nedaudz spīdīga. Uzmanīgi iemaisa citrona sulu, tad miltus un riekstus.
    • Uz cepampapīra uzvelk 3 apļus 20 cm diametrā. Klāj pannās, katru apli piepilda ar trešo daļu bezē un riekstu masas. Nolīdzina, liek sakarsētā krāsnī 150 grādu temperatūrā, labāk ar ventilatoru. 10–15 minūtes cep, tad temperatūru pazemina uz 115 grādiem. Cepšanas vidū pannas maina vietām, lai visas plāksnes izcepas vienmērīgi. Cep 1 stundu 30 minūtes, tad krāsni izslēdz un plāksnes atstāj krāsnī atdzist.
    • Gatavo krēmu. Uzkarsē krējumu, tajā maisot izšķīdina gabaliņos salauztu šokolādi, atdzesē līdz istabas temperatūrai. Katliņā cukuru ar ūdeni nemaisot savāra sīrupā. Olu dzeltenumus saputo, putojot strūkliņā lēni lej klāt karsto sīrupu. Puto, kamēr olu masa atdziest līdz istabas temperatūrai. Pa gabaliņam klāt pieputo mīkstu sviestu. Pievieno un iemaisa kakao un iebiezināto pienu, šokolādes maisījumu, visu labi sakuļ. Krēmu klāj starp izceptajām riekstu bezē kārtām, pārklāj arī virsu. Grezno ar atlikušo krēmu un riekstiem.
    • Kūku var gatavot dienu iepriekš vai vēl agrāk, uzglabāt ledusskapī, tā formu nezaudē, kļūst piesātinātāka un vieglāk griežama.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+