• Maigi krēmīga kartupeļu zupa dvēselei

    Zupas
    Ilze Klapere
    11. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu biezzupa
    Foto: Ieva Andersone
    Kartupeļu biezzupa
    Izmaksās patīkama, pasakaini garda zupa, kas sasildīs ne vien miesu, bet arī dvēseli.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    30m
    1 vērtējums
    5/5

     

    • Sīpolu smalki sagriež, kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos.
    • Katlā ielej eļļu un ieliek sviestu, uzkarsē un ber iekšā sīpolus.
    • Maisot cep, līdz tie ir caurspīdīgi, tad pievieno miltus, apmaisa un lēnītēm lej klāt pienu, nepārtraucot maisīšanu, lai nepierauj pie katla dibena.
    • Tad pievieno kartupeļus, sakapātu ķiploka daiviņu, pielej buljonu un vāra apmēram 15–20 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Jāatceras ik pa brīdim pamaisīt, citādi raus klāt. Ja šķiet, ka par maz šķidruma, pielej vēl buljonu.
    • Kamēr vārās, pannā apcep mazos gabaliņos sagrieztas bekona šķēles tā, lai kraukšķīgas, un noliek maliņā. Sarīvē arī sieru un sakapā lociņus.
    • Kad kartupeļi mīksti, tos ar stampiņu saspaida vai zupu viegli sablendē (uzmanīgi un nedaudz, lai nesaiet klīsterī).
    • Pēc garšas pieber sāli, piparus un, ja vēlas, arī muskatriekstu.
    • Pasniedz ar pārkaisītiem lociņiem, rīvētu sieru un saceptiem bekona kraukšķīšiem.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē