Karameļu un šokolādes kūka- FOTORECEPTE

Kūkas
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
27. oktobris, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Karameļu un šokolādes kūka
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Karameļu un šokolādes kūka
Vienkārša, ātri pagatavojama un bezgala garda!
Sarežģītība
Vidēja
Personas
28cm diametra veidne
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
1st
1 vērtējums
5/5

1. Miltus sajaucu ar kokosriekstu skaidiņām un brūno cukuru.  Pievienoju cepamo pulveri. Katliņā izkausēju sviestu un pieleju klāt.
2. Tortes formā (ar 28 cm diametru) ieklāju cepampapīru, malas ietaukoju ar sviestu. 
3. Lieku iekšā mīklu, izlīdzinu, nedaudz piespiežu. Cepu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādu temperatūrai, aptuveni 10 minūtes, kamēr kūka kļūst nedaudz zeltaina.
4. Kamēr cepas pirmā kārta, katliņā ielieku ēdamkaroti sviesta un ēdamkaroti cukura, lai pabrūninās un izveidojas karamele.
5. Tad pieleju klāt konden­sēto pienu ar cukuru un uz mazas uguns uzkarsēju. Ņemu ārā no cepeškrāsns kūkas pamatni un leju tai virsū uzkarsēto kondensēto pienu. 
6. Lieku atpakaļ krāsnī un cepu vēl 10–15 minūtes, lai arī iebiezinātā piena masa apcepas nedaudz brūna. Tad ņemu kūku ārā, padzesēju, izņemu no pannas.

7. Glazūrai katliņā karsta ūdens peldē izkausēju šokolādes gabaliņus .

8. Pievienoju klāt  nedaudz sviesta. Pārziežu visu kūku, arī malas, atdzesēju līdz galam.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+