Karameļu un šokolādes kūka- FOTORECEPTE

Kūkas
27. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Karameļu un šokolādes kūka
Vienkārša, ātri pagatavojama un bezgala garda!
Sarežģītība
Vidēja
Personas
28cm diametra veidne
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
1st
1 vērtējums
5/5

1. Miltus sajaucu ar kokosriekstu skaidiņām un brūno cukuru.  Pievienoju cepamo pulveri. Katliņā izkausēju sviestu un pieleju klāt.
2. Tortes formā (ar 28 cm diametru) ieklāju cepampapīru, malas ietaukoju ar sviestu. 
3. Lieku iekšā mīklu, izlīdzinu, nedaudz piespiežu. Cepu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādu temperatūrai, aptuveni 10 minūtes, kamēr kūka kļūst nedaudz zeltaina.
4. Kamēr cepas pirmā kārta, katliņā ielieku ēdamkaroti sviesta un ēdamkaroti cukura, lai pabrūninās un izveidojas karamele.
5. Tad pieleju klāt konden­sēto pienu ar cukuru un uz mazas uguns uzkarsēju. Ņemu ārā no cepeškrāsns kūkas pamatni un leju tai virsū uzkarsēto kondensēto pienu. 
6. Lieku atpakaļ krāsnī un cepu vēl 10–15 minūtes, lai arī iebiezinātā piena masa apcepas nedaudz brūna. Tad ņemu kūku ārā, padzesēju, izņemu no pannas.

7. Glazūrai katliņā karsta ūdens peldē izkausēju šokolādes gabaliņus .

8. Pievienoju klāt  nedaudz sviesta. Pārziežu visu kūku, arī malas, atdzesēju līdz galam.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs