• Kā uzvārīt garšīgu mannas putru bez kunkuļiem?

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    13. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mannas putra
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Mannas putra
    Uzvārīt mannas putru jeb, kā saka tautā – mannā – ir viegli! Jāzina tikai pāris svarīgi knifiņi un nedrīkst paralēli darīt citas lietas.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    5m
    Pagatavošana
    5m
    Kopējais laiks
    8m

     

    • Mannai piemīt niķis ātri saiet kunkuļos, tāpēc putraimus pienā pievieno pavisam lēnītēm, nepārtraukti maisot.
    • Manna ir putra, kas pieprasa uzmanību - to vārot, nevar iet gatavot kafiju. Manna nepārtraukti jāpieskata un jāmaisa. Labā ziņa – tas prasīs tikai pāris minūtes!
    • Mannas putraimi turpina briest vēl vairākas minūtes pēc vārīšanās. Tāpēc putra jāvāra krietni šķidrāka, nekā patiesībā to kārojas.
    • Sviestiņš! Karstā putras bļodā izkausēta sviesta karote piešķirs brīnumlabu garšu, bet sviesta piciņu var pievienot arī vārīšanas laikā.
    • Mannas putru var arī pagatavot, putraimus vispirms apcepot sviestā vai gī sviestā un tikai tad, putraimus maisot, lēnā strūkliņā pievieno uzsildītu pienu, sāli un cukuru.

    GAISĪGĀ MANNAS PUTRA

    • Uzkarsē pienu ar cukuru un sāli, un, nepārtraukti maisot, lēni ber klāt mannu.
    • Turpinot maisīšanu, lai neveidotos kunkuļi un putra nepiedegtu, to uzvāra un tad lēni vāra vēl pāris minūtes.
    • Tālāk pēc vēlēšanās (atkarībā no tā, vai gribas biezāku vai šķidrāku putru) - noņem no uguns, katliņam uzliek vāku un putrai ļauj mazliet pastāvēt un piebriest, vai arī lej šķīvjos vai bļodiņās uzreiz.
    • Pasniedz ar sviestiņu! Var arī pārkaisīt ar kanēli, pārliet ar saldu mērci, pārlikt ar ogām un sagrieztiem augļiem.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē