- Mannai piemīt niķis ātri saiet kunkuļos, tāpēc putraimus pienā pievieno pavisam lēnītēm, nepārtraukti maisot.
- Manna ir putra, kas pieprasa uzmanību - to vārot, nevar iet gatavot kafiju. Manna nepārtraukti jāpieskata un jāmaisa. Labā ziņa – tas prasīs tikai pāris minūtes!
- Mannas putraimi turpina briest vēl vairākas minūtes pēc vārīšanās. Tāpēc putra jāvāra krietni šķidrāka, nekā patiesībā to kārojas.
- Sviestiņš! Karstā putras bļodā izkausēta sviesta karote piešķirs brīnumlabu garšu, bet sviesta piciņu var pievienot arī vārīšanas laikā.
- Mannas putru var arī pagatavot, putraimus vispirms apcepot sviestā vai gī sviestā un tikai tad, putraimus maisot, lēnā strūkliņā pievieno uzsildītu pienu, sāli un cukuru.
GAISĪGĀ MANNAS PUTRA
- Uzkarsē pienu ar cukuru un sāli, un, nepārtraukti maisot, lēni ber klāt mannu.
- Turpinot maisīšanu, lai neveidotos kunkuļi un putra nepiedegtu, to uzvāra un tad lēni vāra vēl pāris minūtes.
- Tālāk pēc vēlēšanās (atkarībā no tā, vai gribas biezāku vai šķidrāku putru) - noņem no uguns, katliņam uzliek vāku un putrai ļauj mazliet pastāvēt un piebriest, vai arī lej šķīvjos vai bļodiņās uzreiz.
- Pasniedz ar sviestiņu! Var arī pārkaisīt ar kanēli, pārliet ar saldu mērci, pārlikt ar ogām un sagrieztiem augļiem.