• Liķiera gatavošanas ABC

    Kā pareizi?
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Liķieri parasti pasniedz ar sieru vai pēc kafijas. Dzer tīrā veidā vai jauktos dzērienos ar vai bez ledus.

    Alkoholisko augļu dzērienu saldā garša notušē pievienotā alkohola daudzumu, tāpēc dzer ar mēru!

    • Liķiera gatavošanai izmanto 45–55 grādus stipru dzērienu. Var izvēlēties degvīnu, džinu, rumu, viskiju, brendiju, armanjaku. Ābolu liķiera garšu īpaši izcels kalvadoss vai ābolu brendijs.
    • Alkoholam pilnībā jānosedz augļi vai ogas.
    • Lai liķieris nogatavotos, tumsā tur astoņas nedēļas. Vēlams katru dienu apmaisīt. Vispilnīgāko garšas buķeti izvilkums iegūst gada laikā – kad augļi un garšvielas izturēti stiprā bāzes dzēriena šķīdumā. Dzēriens ir piesātinātāks un aromātiskāks, ja izturēšanas laikā temperatūra ik pa laikam tiek mainīta.
    • Viens no gardākajiem ir ķiršu liķieris. Lai tā garša kļūtu vēl izsmalcinātāka, pēc astoņām nedēļām iegūto šķidrumu nolej un izmirkušos ķiršus apber ar cukuru vai aplej ar ļoti biezu sīrupu (lai tie būtu pilnībā apsegti) un tumsā tur vēl astoņas nedēļas, burku palaikam pagrozot. Tad sīrupu no ogām nolej un sajauc ar iepriekš nolieto alkoholu. Ja dzēriena garšas īpašības šķiet koriģējamas, šajā brīdī var pieliet vēl sīrupu vai alkoholu. Vasaras vissmaržīgākā ķiršu liķiera buķete pilnībā būs izgaršojama tikai pusgadu pēc tā pildīšanas pudelē. Arī vērtīgās meža ogas lācenes savu smaržu un garšu būs atdevušas pēc vismaz astoņu nedēļu nostāvēšanas.
    • Ir augļu, ogu un aromatizētie liķieri. Tie var būt krāsaini vai bezkrāsaini atkarībā no izmantotajām izejvielām (bezkrāsainus iegūst no augļu mizām un sēklām). Augstāks cukura saturs un biezāka konsistence ir liķieriem creme.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē