Katrai pastai — īsto mērci!

Kā pareizi?
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
6. augusts, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Pastas veidi ir tik dažādi – gari, tievi, resni, gliemežvāciņi. Itāļu virtuve katrai no tām paredzējusi savu mērci.
  • Gludas formas pasta labi saderēs ar mērcēm, kas gatavotas uz krējuma bāzes, rievotās formas pastas – ar dažādām dārzeņu mērcēm.
  • Smalkie, tievie spageti ieteicami kopā ar zivi, jūras veltēm, savukārt gaļai un bagātīgām tās mērcēm – platākas spageti lentes (4–5 cm, 6–8 cm, piemēram, tagliolini, tagliatelle). Arī sacepumiem un pildīšanai labāk derēs platāki spageti.
  • Salātiem vērts izvēlēties bantītes (farfalle), pogas (orecchiete) vai mazo gliemežvāku formas pastu. Tās labi saglabā savu formu, šos pastas veidus ir ērti ēst un to krokās labi ieķersies mērces gan uz eļļas, gan majonēzes bāzes.
  • Dažāda veida trubiņas (penne) ieteicamas ar bagātīgām dārzeņu mērcēm, sacepumos ar sieru, arī ar malto gaļu un ragū.
  • Spirālēm (fussili) labāk piestāvēs vieglākas mērces, piemēram, pesto vai sautēti tomāti ar ķiplokiem. Pesto un tomātu gabaliņi labi ieķersies spirāles spraugās. Starp citu, pašā Itālijā pennes veida pasta ir daudz populārāka par mūsu favorīti – spirālēm.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+