Kā pareizi sadalīt trusi — pamacība soli pa solim

Virtuves gudrības
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
25. maijs
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Truša gaļa ir diētiska un maiga – teicama alternatīva ierastajiem cepešiem. Ja iecerētajam ēdienam trusis ir jāsadala, te būs pamācība soli pa solim, lai viss sanāk teicami!
  • Truša sadalīšanu sāk no priekškājām – tās nogriezt ir viegli, jo netraucē neviens kauls.

  • No kauliem atdala gaļu.
  • Pārgriež krūškurvi, lai pēc tam ērtāk atdalīt fileju. Nazi vajadzēs asu. Izņem subproduktus – nieres un aknas.

 

  • Pakaļkājas iegriež līdz kaulam, tad ar rokām palauž, lai kauls izslīd no locītavas. No pakaļkāju kaula atdala gaļas mīkstumu. Šajā truša daļā gaļas ir visvairāk.

 

  • Ielaužot ribas, pilnībā atver krūškurvi.

 

  • Nogriež pakaļgalu līdz ar vietu, kur beidzas muguras kauli. 

 

  • Pagriež trusi ar ribām uz leju un, sākot no mugurkaula apakšgala, iegriež pa tā līniju.

 

  • No iegriezuma līnijas uz abiem sāniem gar ribām ar asu nazi atdala filejas.

 

  • Filejām noņem plēvīti.

 

Kur izmantot katru truša gaļas daļu?

Kauli – izmanto, lai vārītu buljonu un gatavotu buljona mērci. Buljons jāvāra vairākas stundas uz lēnas uguns.

 

Fileja – gatavo ruletes, dažādas pastas, sacepumus.

Truša fileja

Stilbi – gatavo sautējumus, sacepumus, truša confit (gaļu vāra uz lēnas uguns savos taukos, līdz tā izjūk pa šķiedrām, slēgtās burciņās var uzglabāt pat vairākus mēnešus). 

Stilbi

Subprodukti – nieres un aknas. Gatavo pastētes. Truša aknām ir ļoti maiga un viegli saldena garša. Var arī gatavot sacepumus.

Subprodukti – nieres un aknas.

 

Lasi citur

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs

Santa+