• Kā pareizi kausēt šokolādi

    Kā pareizi?
    26. februāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kā pareizi kausēt šokolādi
    Kā pareizi kausēt šokolādi
    Vai zināji, ka šokolādes kausēšana, dzesēšana un atkārtota sildīšana pareizi dēvējama par temperēšanu?

    Vai zināji, ka šokolādes kausēšana, dzesēšana un atkārtota sildīšana pareizi dēvējama par temperēšanu? Jā, jēdzienam temperēšana ir sakars ar temperatūru, tas ir process, kas notiek temperatūras maiņu rezultātā un pārveido šokolādes kristālus – tās sastāvā esošajam kakao sviestam ir dažādas kristalizācijas formas, no kurām tikai viena nodrošina stabilu šokolādes kvalitāti. Temperēšanas procesā šie kristāli novietojas tā, ka šokolāde sanāk spīdīga, stingra, bez baltās apsarmes, tāpēc var pagatavot skaistas konfektes vai tāfelītes.


    Ja kakao saturs šokolādei ir 70–90 procenti, kausēšanas temperatūra drīkst būt līdz 50 grādiem. Piena šokolāde kausējama līdz 45 grādiem, bet baltā šokolāde jāizkausē līdz 40 grādiem.

     


    Vislabāk darīt tā: šokolādi kausē ūdens peldē, un šim nolūkam der arī karstais ūdens no krāna. Pēc tam izkausētā šokolāde jāatdzesē līdz 27 grādiem un tad atkal jāuzsilda līdz darba temperatūrai, kas ir 32 grādi – sildīšanu atkal veic ūdens peldē. Kad šokolādes temperatūra sasniegusi 32 grādus, to var pildīt konfekšu vai tāfelīšu formiņās un pēc patikas papildināt ar riekstiem vai kaltētiem augļiem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē