Kā pareizi izvārīt pastu

7. decembris, 2017
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

dažādas pastas
Itāļu pavāri apgalvo: ūdenim katlā jābūt tik daudz, lai pasta tajā brīvi dancotu.
  1. Gatavojot pastu, nežēlo ūdeni! Itāļu pavāri apgalvo: ūdenim katlā jābūt tik daudz, lai pasta tajā brīvi dancotu. Zelta formula: uz 100 g pastas ņem 1 litru ūdens.
  2. Sāli ūdenī ber pirms pastas ielikšanas. Tas gan nav īpaši veselīgi, taču itāļi mēdz teikt: ūdenim jābūt tik sāļam, kā no jūras nākušam.
  3. Pastu ber vārošā ūdenī, un vāra uz lielas uguns, lai ūdens burbuļotu. Vāku katlam virsū neliek – pastas dancošanai jānotiek pilnā sparā.
  4. Eļļu cieto kviešu pastai nav nepieciešams pievienot – tā tāpat nelīp kopā. Cieto kviešu pastu nav nepieciešams arī skalot.
  5. Itāļi, gatavojot pastu ar dažāda veida mērcēm, visu kopā sajauc jau uz pannas, nevis pasniedz atsevišķi. Viņi uzskata – tādējādi ar mērces gardumiņu tiek apņemts pat vismazākais pastas līklocis. Pievienojot mērcei nedaudz ūdens, kurā vārījās pastas, ūdenī nonākusī pastas ciete padarīs mērci blīvāku un ļaus tai labāk apvīties ap pastu.

 


 

Lasi citur

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs