Kā pareizi izvārīt pastu

Kā pareizi?
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
11. maijs, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Itāļu pavāri apgalvo: ūdenim katlā jābūt tik daudz, lai pasta tajā brīvi dancotu.

Padomi, lai tava pasta vienmēr sanāktu:

  1. Gatavojot pastu, nežēlo ūdeni! Zelta formula: uz 100 g pastas ņem 1 litru ūdens.
  2. Sāli ūdenī ber pirms pastas ielikšanas. Tas gan nav īpaši veselīgi, taču itāļi mēdz teikt: ūdenim jābūt tik sāļam, kā no jūras nākušam.
  3. Pastu ber vārošā ūdenī, un vāra uz lielas uguns, lai ūdens burbuļotu. Vāku katlam virsū neliek – pastas dancošanai jānotiek pilnā sparā.
  4. Eļļu cieto kviešu pastai nav nepieciešams pievienot – tā tāpat nelīp kopā. Cieto kviešu pastu nav nepieciešams arī skalot.
  5. Itāļi, gatavojot pastu ar dažāda veida mērcēm, visu kopā sajauc jau uz pannas, nevis pasniedz atsevišķi. Viņi uzskata – tādējādi ar mērces gardumiņu tiek apņemts pat vismazākais pastas līklocis. Pievienojot mērcei nedaudz ūdens, kurā vārījās pastas, ūdenī nonākusī pastas ciete padarīs mērci blīvāku un ļaus tai labāk apvīties ap pastu.


 

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+