Kā pagatavot dažādus garšvielu maisījumus

20. marts, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kā pareizi pagatavot garšvielu maisījumu
Visus garšvielu maisījumus var uzglabāt 6 mēnešus. Garšvielu maisījumi ir daudz aromātiskāki, ja tiem izmanto pašu kaltētus garšaugus. Visiem maisījumiem var nepievienot kādu sastāvdaļu, ja tā negaršo. Var arī eksperimentēt, pieliekot klāt kaut ko citu.

Garšvielu maisījums putnu gaļai

3 ēdamkarotes kaltētas salvijas, 1 ēdamkarote kaltēta timiāna, 1 ēdamkarote kaltēta majorāna, 1 ēdamkarote kaltēta rozmarīna, 1 ēdamkarote maltu melno piparu, 1 tējkarote selerijas sēklu, 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu (pēc vēlēšanās)
Visas sastāvdaļas samaļ garšvielu vai kafijas dzirnaviņās vai sasmalcina piestā, uzglabā cieši noslēdzamā traukā, tumšā vietā. Izmanto vistas un tītara gaļas ēdienos. 

 

Garšvielu maisījums meksikāņu tako pagatavošanai 

4 tējkarotes sīpolu pulvera, 2 tējkarotes čili pulvera, 2 tējkarotes jūras sāls, 1 tējkarote kartupeļu cietes, 1 tējkarote ķiploku pulvera, 1 tējkarote malta kumina (romiešu ķimeņu), 1/2 tējkarotes kaltētas raudenes (oregano).
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa. Lai labāk sajaucas, var izmantot garšvielu vai kafijas dzirnaviņas. Uzglabā cieši noslēdzamā traukā, tumšā vietā. Ar receptē norādīto produktu daudzumu iznāks garšviela 1 kilogramam gaļas. Tako pildījumu gatavo tā: 1 kg maltas liellopu gaļas apcep sakarsētā pannā, līdz gaļa maina krāsu, pieliek garšvielu maisījumu, pielej 1 glāzi ūdens un maisot sautē 10 minūtes.

 

Garšvielu maisījums kotletēm

4 ēdamkarotes kaltētu lociņu, 
2 ēdamkarotes kaltēta bazilika, 
2 ēdamkarotes kaltēta lupstāja, 
1 ēdamkarote raudenes (oregano), 1 ēdamkarote timiāna, 1/2 tējkarotes malta muskatrieksta
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un uzglabā cieši noslēdzamā traukā, tumšā vietā. Garšvielu maisījumu izmanto, gatavojot gaļas bumbiņas vai kotletes, – puskilogramam maltās gaļas jāpievieno pusglāze garšvielu maisījuma. 
Šis maisījums lieliski garšo arī pie 
kabaču ēdieniem.

 

 

Garšvielu maisījums itāļu gaumē


2 ēdamkarotes kaltēta bazilika, 2 ēdamkarotes kaltētu pētersīļu, 1 ēdamkarote ķiploku granulu, 1 tējkarote kaltēta rozmarīna, 2 tējkarotes kaltēta timiāna, 2 tējkarotes kaltētas raudenes (oregano), 2 tējkarotes maltu melno piparu, 1 tējkarote jūras sāls, 1/2 tējkarotes sarkano piparu pārslu
Sastāvdaļas samaisa un uzglabā cieši noslēdzamā traukā, tumšā vietā. Maisījumu lieto, iemaisot to sviestā (2 ēdamkarotes maisījuma uz 200 g sviesta) vai iejaucot olīveļļā (2 ēdamkarotes maisījuma uz pusglāzi olīveļļas). Sviestu ar garšaugiem var uzziest uz kraukšķīgas maizes, pārkaisīt ar Parmas sieru un likt sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm, lai kļūst zeltaina. Olīveļļu ar garšvielām var izmantot maizes mērcēšanai, pievienot picai, dārzeņiem. 

 

Garšvielu maisījums zupām

 

2 ēdamkarotes kaltētu pētersīļa 
lapiņu, 1 ēdamkarote kaltēta timiāna, 1/2 ēdamkarotes kaltēta majorāna, 1/2 ēdamkarotes kaltētas kārveles, 1/2 ēdamkarotes kaltēta bazilika, 1/2 ēdamkarotes selerijas sēklu, 1 tējkarote kaltēta rozmarīna, 1 tējkarote kaltētas kalnumētras, 1 tējkarote kaltētas rīvēta citrona miziņas
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un uzglabā cieši noslēdzamā traukā, tumšā vietā. Lieto zupās, sautējumos un tomātu mērcēs, pievieno 5 minūtes pirms vārīšanās beigām. 

 

Sāls aizvietotājs

1 ēdamkarote ķiploku pulvera, 1 ēdamkarote sinepju pulvera, 2 tējkarotes kaltētu pētersīļa lapiņu, 2 tējkarotes diļļu sēklu, 2 tējkarotes kaltētas kalnumētras, 2 tējkarotes kaltēta timiāna, 2 tējkarotes sīpolu pulvera, 2 tējkarotes saldās paprikas, 2 tējkarotes maltu balto piparu
Visas sastāvdaļas samaļ garšvielu dzirnaviņās vai sasmalcina piestā, uzglabā cieši noslēdzamā traukā, tumšā vietā. Izmanto pie uzkodām, olām, dārzeņiem un salātiem.

 

Garšvielu maisījums grilam 


2 ēdamkarotes saldās paprikas, 2 ēdamkarotes jūras sāls, 3 ēdamkarotes brūnā cukura, 1 ēdamkarote kumina (romiešu ķimeņu), 1 ēdamkarote čili pulvera, 1 ēdamkarote maltu melno piparu, 1 ēdamkarote sīpolu pulvera, 1 ēdamkarote ķiploku pulvera, 1 tējkarote žāvētas raudenes (oregano), 1/2 tējkarotes Kajennas piparu
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa. Lai labāk sajaucas, var izmantot garšvielu vai kafijas dzirnaviņas. Uzglabā cieši noslēdzamā traukā, tumšā vietā. Ar šo garšvielu maisījumu var ierīvēt jebkura veida gaļu, lai ceptu to uz grila.  

 

Garšvielu maisījums kafijai

1 ēdamkarote kanēļa, 1/2 tējkarotes krustnagliņu, 1/2 tējkarotes malta muskatrieksta, 1/2 tējkarotes malta žāvēta ingvera, 1/2 tējkarotes malta kardamona
Sastāvdaļas rūpīgi samaisa un uzglabā cieši noslēdzamā traukā, tumšā vietā.Gatavojot kafiju, tasītē ieber 1/4 tējkarotes maisījuma un pārlej ar kafiju. Šo maisījumu var pievienot arī citiem karstajiem dzērieniem – kakao, tējai, uzsildītai sulai. 

 

 

 

ZINI!  
Visus garšvielu maisījumus var uzglabāt 6 mēnešus.
Garšvielu maisījumi ir daudz aromātiskāki, ja tiem izmanto pašu kaltētus garšaugus.


PADOMS!
Visiem maisījumiem var nepievienot kādu sastāvdaļu, ja tā negaršo. Var arī eksperimentēt, pieliekot klāt kaut ko citu.

Lasi citur

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs