• Kā pagatavot Briseles kāpostus

    Kā pareizi?
    20. marts, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kā pagatavot Briseles kāpostus
    Kā pagatavot Briseles kāpostus
    Tāpat kā spinātiem un brokoļiem, arī Briseles kāpostiem ir savs dievinātāju un savs nīdēju pulks. Vienaldzīgo nav. Taču vainīgi nav kāpostiņi – visa neslava šiem brīnišķīgajiem dārzeņiem ceļas neprasmīgu gatavotāju dēļ.

    Briseles jeb rožu kāposti


    Briseles kāposti ir ziemas dārzeņi. Turklāt vislabāk garšo, kad tiem pavisam nedaudz pieskāries pirmais sals, – tas noņem rūgtenumu. Tiesa, jāskatās, lai kāposta rozītes nav ar dzeltenām lapām, jo tad tie apsaluši par daudz un tos uzglabāt nevarēs. Tāpat kā spinātiem un brokoļiem, arī Briseles kāpostiem ir savs dievinātāju un savs nīdēju pulks. Vienaldzīgo nav. Taču vainīgi nav kāpostiņi – visa neslava šiem brīnišķīgajiem dārzeņiem ceļas neprasmīgu gatavotāju dēļ. Pārvārīti rožkāposti patiešām nav baudāmi. Tāpat kā itāļu pastai, Briseles kāpostiem jābūt drusciņ al dente – tas ir, lai zobiem ir darbiņš.

     

     


    Gatavošana ir elementāra – tiem noņem neglītākās lapiņas un 12–15 minūtes vāra vieglā sālsūdenī. Beigās nolej ūdeni, iemet sviesta piciņu, uzrīvē muskatriekstu, pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, šķipsniņu sāls – gatavs! Ja vēlies, pēc vārīšanas (taču pirms sviesta un garšvielu pievienošanas!) kāpostu rozītes uz ļoti karstas pannas vari apcept. Tas, protams, tos vērsīs vēl garšīgākus, bet sabojās to slaido dabu. Briseles kāposti piestāv gaļas ēdieniem un treknām mērcēm, jo ar savu rūgtumiņu izlīdzina, balansē ēdienu smagumu. 

     

     

    Lūk, pāris triku, ko ņem vērā, gatavojot Briseles kāpostus!

    •  Lai kāposti izvārās vienmērīgi, katram kacenā iegriež padziļu krustu. 
    •  Pārāk rūgti? Briseles kāpostus var blanšēt – uz pusminūti iemērc verdošā ūdenī, tad izņem un strauji atdzesē. Tālāk gatavo kā parasti – vāri, sautē, cep.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē