• Kā izcept kraukšķīgus kartupeļus

    Kā pareizi?
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    17. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Padomi, kā izcept zeltainus, kraukšķīgus kartupelīšus!

    Kā izcept kraukšķīgus kartupeļus?

    1. Pēc nomizošanas kartupeļi jāsagriež vēlamajā lielumā – piemēram, mazāki kartupeļi gareniski četrās daivās; lielāki – sešās. Tad tos liek uz virtuves papīra dvieļa un labi nosusina – ja kartupeļi būs mitri, tie sutināsies, nevis cepsies.
    2. Cepampannu izklāj ar cepampapīru, ielej eļļu un uz brīdi ieliek uzkarsētā cepeškrāsnī – patur 2–3 minūtes, raugoties, lai eļļa nesāk dūmot. Tad ņem laukā un sakarsētajā eļļā ber nosusinātos kartupeļus.
    3. Kad kartupeļu apakšmala apcepusies viegli zeltaina, pannu no cepeškrāsns izņem un kartupeļus apgroza. Ja nepieciešams, šādi rīkojas vēlreiz. Beigās pieber sāli un vēlamos garšaugus: rozmarīnu, muskatriekstu, ķimenes, salviju u. c.

    Ievēro 

    • Kartupeļus pirms cepšanas var apvārtīt arī kartupeļu cietē, tas veidos papildu garoziņu un pasargās tos no izžūšanas.
    • Eļļai var pievienot cūku taukus – arī tas padarīs kartupeļus kraukšķīgākus.
    • Cepot uz pannas, kartupeļi būs kraukšķīgāki, ja tos sākumā nemaisīs, bet ļaus karstumam apraut garoziņu, tad apmaisa – un atkal ļauj apcepties, nevis groza tos nepārtraukti.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē