Kā izcept kraukšķīgus kartupeļus

Kā pareizi?
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
17. augusts, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
Padomi, kā izcept zeltainus, kraukšķīgus kartupelīšus!

Kā izcept kraukšķīgus kartupeļus?

  1. Pēc nomizošanas kartupeļi jāsagriež vēlamajā lielumā – piemēram, mazāki kartupeļi gareniski četrās daivās; lielāki – sešās. Tad tos liek uz virtuves papīra dvieļa un labi nosusina – ja kartupeļi būs mitri, tie sutināsies, nevis cepsies.
  2. Cepampannu izklāj ar cepampapīru, ielej eļļu un uz brīdi ieliek uzkarsētā cepeškrāsnī – patur 2–3 minūtes, raugoties, lai eļļa nesāk dūmot. Tad ņem laukā un sakarsētajā eļļā ber nosusinātos kartupeļus.
  3. Kad kartupeļu apakšmala apcepusies viegli zeltaina, pannu no cepeškrāsns izņem un kartupeļus apgroza. Ja nepieciešams, šādi rīkojas vēlreiz. Beigās pieber sāli un vēlamos garšaugus: rozmarīnu, muskatriekstu, ķimenes, salviju u. c.

Ievēro 

  • Kartupeļus pirms cepšanas var apvārtīt arī kartupeļu cietē, tas veidos papildu garoziņu un pasargās tos no izžūšanas.
  • Eļļai var pievienot cūku taukus – arī tas padarīs kartupeļus kraukšķīgākus.
  • Cepot uz pannas, kartupeļi būs kraukšķīgāki, ja tos sākumā nemaisīs, bet ļaus karstumam apraut garoziņu, tad apmaisa – un atkal ļauj apcepties, nevis groza tos nepārtraukti.
 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+