Īsa pamācība sparģeļu pagatavošanā

Kā pareizi
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
18. aprīlis
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Latvijā sparģeļu triumfa brīdis maijā ir tik īss kā ābeļu ziedēšana. Tāpēc nenokavē to! Bet, gaidot vietējo ražu, vari gatavošanā trennēties uz svešzemju sparģeļiem.

Gatavojot sparģeļus, pastāv tikai trīs galvenie likumi. Pirmais – nopirkt svaigus, nesavītušus un nepāraugušus sparģeļus. Otrais – nepārvārīt. Trešais – atdzesēt ledusūdenī.

Kā pareizi gatavot sparģeļus?

  • Vispirms tie rūpīgi jānoskalo ar aukstu ūdeni, jo pie saknes tie var būt aplipuši ar smiltīm.
  • Ūdeni, kam pievienots sāls, uzvāra līdz kārtīgai burbuļošanai. Sparģeļus vāra vienu, ilgākais, divas minūtes (atkarībā no to lieluma), ne sekundi ilgāk. Tiem jābūt priecīgi zaļiem, sakožamiem, bet vēl kraukšķīgiem – izķeksējiet vienu no katla un pārbaudiet!
  • Apvārītos asnus nokāš. Blakus izlietnei jāstāv sagatavotai bļodai ar aukstu ūdeni, kurā sabērti ledus gabaliņi, lai ūdens būtu ledaini auksts. Nokāstos sparģeļus tūlīt met ledusūdenī, noskaita līdz desmit un atkal nokāš. Tad nosusina uz papīra dvieļa.
  • Sparģeļus var pasniegt ar mīksti vārītu olu, bagātas garšas sieru un blanšētiem ķirštomātiem. Sparģeļi to tik vien gaida kā tikšanos ar svaigu vai karamelizētu apelsīnu, ciedru riekstiem un sulīgu vistas fileju. Savukārt ar kūpinātu balto zivi un vārītām paipalu olām iegūst karaliskus salātus.

Zināšanai! Šādi pagatavotus, tos var ielikt aizveramos pārtikas maisiņos un uzglabāt ledusskapī nedēļu, lēnā garā izmantojot visdažādākajos veidos.

Receptes ar sparģeļiem:

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+