Jūras velšu čauders

Krēmzupas
Daina Lapiņa
29. aprīlis
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Jūras velšu čauders
Foto: Andrejs Nikiforovs
Jūras velšu čauders
Krēmīga un aromātiska jūras velšu zupa, ko Kanādas un Ziemeļamerikas piekrastes reģionos uzskata par nacionālo ēdienu.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
35m
  • Bekonu sagriež mazos gabaliņos, katlā apmaisot sačurkstina.
  • Liek klāt sasmalcinātus sīpolus un selerijas kātus, 50 g sviesta, brīdi cep, tad karstumu samazina un dažas minūtes sviestā pasautē.
  • Pielej 300 ml baltvīna, pieliek timiāna zariņu, sautē, līdz lielākā daļa vīna ir iztvaikojusi.
  • Nomizotus kartupeļus sagriež mazos kubiņos, ber katlā, pārlej saldo krējumu, pievieno sāli, piparus un glāzi ūdens, uzvāra un lēni vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
  • Pa to laiku pārējā sviestā pāris minūtēs apcep garneles no abām pusēm, pārlej pārējo vīnu, minūti pavāra.
  • Pievieno jūras velšu maisījumu, pārkaisa sāli un čili pārslas, iemaisa, visu izkarsē, bet nevāra un pievieno zupai katlā.
  • Pasniedzot pārkaisa timiāna lapiņas.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+