Vidēji lielus garenas formas kartupeļus nomizo, nogriež galus un pārgriež uz pusēm, radot gandrīz cilindriskas formas veidojumus. Pārlej ar aukstu ūdeni, patur 15–20 minūtes, tad noskalo un rūpīgi nosusina.

Pannā uzkarsē eļļu, liek tajā kartupeļu cilindrus ar platāko galu uz leju, pārkaisa sāli, piparus, klāt liek sviestu lielos gabalos, cep, līdz apakšpuses ir apceptas gaiši brūnas.

Apgriež otrādi, pārkaisa sāli un piparus, klāt liek veselas, viegli saspiestas ķiploka daiviņas un timiāna zariņus. Pārlej buljonu, uzvāra.

Pannu liek cepeškrāsnī, 220 grādu temperatūrā kartupeļus cep 30–40 minūtes, cepšanas vidū pārlaista ar mērcīti uz pannas. Ja tā pārāk ātri novārās, papildina ar buljonu.

Izceptus kartupeļus pasniedzot pārlaista ar sviestaino buljona mērcīti, kas palikusi uz pannas.
Padomi:
- Ja buljonam izmantosiet īstu, no kauliem vārītu buljonu, iegūsiet īpaši biezu un garšīgu mērcīti. Šim nolūkam reizēm tiek izmantots viltīgs triks – buljonam pievieno mazliet želatīna.
- Kartupeļus var cept arī vienkārši aizvākotā pannā, iztiekot bez cepeškrāsns, taču krāsnī cepti tie iegūst raksturīgo mīksto, krēmīgo konsistenci.
- Sviesta vietā var izmantot arī pīles vai cūkas taukus. Izmantot var arī gī sviestu, tas kartupeļiem piešķirs gī raksturīgo, izteiksmīgo riekstaino garšu. Ja kartupelīši paredzēti kā piedeva cepetim, pīles krūtiņai vai citam treknas gaļas ēdienam, kartupeļu pagatavošanai noteikti ieteicams izmantot cepšanā iegūtos taukus.
- Timiāna vietā var ņemt rozmarīna zariņus.