• FOTO: Latvijā iecienītajam aukstumnašķim saldējumam Polspusgadsimts

    Vēsture un leģendas
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. jūlijs, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shuttertock
    Saldējums Pols šogad atzīmē 50. jubileju – pieredzējis varu un paaudžu maiņas, tas turpina būt viens no iemīļotākajiem vasaras našķiem.

    Pirms vairāk nekā 60 gadiem Rīgas piena kombināts sāka piedāvāt saldējumu ar nu jau atpazīstamību ieguvušo polārlāci uz iepakojuma. Toreiz tā nosaukums bija Piena saldējums.

    Nosaukumu Pols aukstais kārums ieguva 1971.gadā, kad Rīgas piena kombināts atklāja pirmo industriāla mēroga saldējuma  ražošanas cehu Latvijā. 1971.gadā arī tika izstrādāta Pols īpašā recepte. Kopš tā laika saldējuma logo un iepakojums ir mainījušies vairākkārtīgi, sekojot pircēju vēlmēm pēc formā un izskatā uzlabota produkta.

    Rīgas piena kombināta saldējmu etiķetes 60. gados.
    Rīgas piena kombināta saldējmu etiķetes 60. gados.

    Kādu laiku no saldējuma iepakojuma bija pazudis arī tā sākotnējais simbols – polārlācis, taču kopš 2012. gada baltā lāča attēls atkal ir savā vietā.

    2012. gadā tika atgriezta arī Pols pamatvērtība – 1971.gadā radītā recepte, kuras pamatā ir tikai dabīgas sastāvdaļas – Latvijā iegūts piens un krējums, bez mākslīgām piedevām, aromatizatoriem un konservantiem. Daudziem Latvijas iedzīvotājiem Pols asociējas ar bērnību un mēs vēlamies, lai šī asociācija saglabājas arī tiem, kas tagad ir mazi.

    2013. gadā tika laista klajā īpaša Pols retro līnija papīra iepakojumā ar 60. gadu priekšteča logo. 2015. gadā retro saldējuma līnija vietējam tirgum tika pārtrakta, bet joprojām to eksportē uz Āziju – Honkongu, Taivānu, Singapūru.

    Saldējuma POLS retro versija.
    Saldējuma POLS retro versija.

    Saldējuma Pols pārmaiņas laika lokos:

    Jubilejas – 2021.gadā – Pols priecē gan ar jaunām formām – virtuļa formā un starp diviem šokolādes cepumiem ripas formā, gan pārsteidz ar jaunām krāsām – Pols plūmju violetā un dzērveņu un brūkleņu rozā jau pazīstamajā kraukšķīgajā vafelē, kā arī ar netradicionālu garšu salikumiem – Pols uz kociņa šokolādes un kartupeļu čipsu glazūrā un Pols karameļu un popkorna glazūrā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē