• Forša ideja brokastīm – gaisīga, smalki rīvēta ola!

    Viegli pagatavot
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    12. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Smalki rīvēta ola
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Smalki rīvēta ola
    Šā brīža pēdējais interneta «gardumtrakums» ir brokastu maizītes ar smalki rīvētu olu. It kā nekas revolucionārs – un tomēr, smalki sarīvēta, ola ir īpaši gaisīga un burtiski kūst uz mēles. Smalki vārītu olu vari pārkaisīt arī citiem ēdieniem – siera vietā! Izmēģini!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    15m
    • Gatavo šādi: olu liek katliņā vārošā ūdenī un  cieti novāra (10 minūtes).
    • Liek ledusaukstā ūdenī.
    • Apgrauzdē šķēli savas iecienītākās maizes un apslaka ar olīveļļu.
    • Pāri klāj sastampātu avokado, ko pārkaisa ar sāli un čili pārslām, kā arī nedaudz pārslaka citrona sulu.
    • Un te seko punkts uz i. Atdzisušu olu sarīvē uz smalkās rīves un klāj pāri maizītei.
    • Šādi – ar smalki sarīvētu olu – var bagātināt arī makaronu ēdienus, krēmzupas, salātus utt.
    • Noteikti liesāka un veselīgāka alternatīva ierastajam sieram!

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Daba un Dzīvnieki

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Abonē