• Tiekamies pie viena galda! Šoreiz ciemojamies pie lietuvietes Ramūnes

    Ēd un lasi
    Iveta Troalika
    Iveta Troalika
    18. septembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tiekamies pie viena galda!
    Foto: Foto - Matīss Markovskis
    Tiekamies pie viena galda!
    Žurnāla IEVA rakstu sērija «Tiekamies pie viena galda!», tapusi ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu. Šo sēriju publicēsim līdz decembrim. Šīs rubrikas ietvaros es došos pie Latvijā dzīvojošiem ārzemniekiem, kuri no sirds ir iedzīvojušies mūsu zemē. Un kur gan sarunas vislabāk vedas? Virtuvē, protams! Kopā gatavojot un baudot gardus ēdienus! Tāpēc sēdīsimies pie viena galda, baudīsim viņu nacionālos ēdienus, gatavotus no vietējiem produktiem, un runāsim par dzīvi – kā viņiem klājas Latvijā.

    Jau rīt iznāks žurnāls IEVA, kurā sāksies interesanta rakstu sērija Tiekamies pie viena galda!, kas tapusi sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu. Šo sēriju publicēsim līdz decembrim. Šīs rubrikas ietvaros es došos pie Latvijā dzīvojošiem ārzemniekiem, kuri no sirds ir iedzīvojušies mūsu zemē. Un kur gan sarunas vislabāk vedas? Virtuvē, protams! Kopā gatavojot un baudot gardus ēdienus! Tāpēc sēdīsimies pie viena galda, baudīsim viņu nacionālos ēdienus, gatavotus no vietējiem produktiem, un runāsim par dzīvi – kā viņiem klājas Latvijā.

    Rīt es priecāšos jūs iepazīstināt ar lietuvieti Ramuni Drinku. Viņa dzīvo Ogresgalā, strādā Ogrē pati savā saloniņā Peone, jo ir sertificēta kosmētiķe. Man šķiet, Ramune vienkārši nevar neiepatikties, turklāt viņai ir tik jauks akcents, ka, lai ko viņa pateiktu, tas izklausās mīļi un sirsnīgi.

    kugelis kartupeļu ēdiens lietuviešu

    Ramune mums pagatavoja tik garšīgu kartupeļu sacepumu – kuģeli, ka es patiešām visā nopietnībā apsveru iespēju iegādāties elektrisko kartupeļu rīvi.

    Tiesa, Ramune arī teica, ka visi rīvētie kartupeļu ēdieni tomēr esot daudz gardāki, ja rīvēti ar rokām.

    Kā pagatavot vienkāršus un gardus ābolu mini sacepumus, kāds ir pilnīgi neticams garšīgu un smuku cepelīnu noslēpums, un – galu galā – kā tad Ramune no Lietuvas nokļuva Latvijas mazpilsētā, lasi rītdienas IEVĀ!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē