• Šobrīd

    weather img

    Rīga +13°C

    Viss Tavas ādas skaistumam un veselībai!
    Myskin logo

    Slinkais kuskuss, ko iespējams gardi pagatavot piecās minūtēs!

    Ēd un lasi
    20. decembris, 2017
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    kuskuss
    kuskuss
    Kuskuss lieliski noder darba dienu vakariņām, jo ir ātri un elementāri pagatavojams.

    Kas tas ir?

    Kuskuss ir cieto kviešu miltu izstrādājums, kura izcelsme meklējama Ziemeļāfrikā. Ne velti to reizēm salīdzina ar pastu. Virtuvē kuskusam pārsvarā arī ir tieši tāds pielietojums – ātri pagatavojama piedeva, bez savas izteiktas garšas, tāpēc to var labi kombinēt ar to, kas nu katram garšo.

    Tie ir rupji kapāti kviešu graudi, kas apviļāti kviešu miltos un gandrīz vienmēr arī tvaicēti, lai savās virtuvēs mēs tos varētu pagatavot dažu minūšu laikā. Nereti, uzzinot, ka kuskuss ir kapāti kviešu graudi, latvieši mēdz iesaukties: «Ak, tad jau tā pati manna vien ir, nu, tikai rupjāk sakapāta.» Tā gluži nav. Paskatieties uz krāsām! Kuskuss ir dzeltens, bet manna – balta. Lūk, šo abu putraimu radīšanā ir izmantotas dažādas kviešu šķirnes. Kuskusam lieto tās pašas šķirnes, ko pārsvarā izmanto pastām, – cietgraudu kviešus.

    Domājot par veselīgumu, jārīkojas līdzīgi kā izvēloties maizi vai pastu – priekšroka dodama kuskusa pilngraudu versijām.

    Kā gatavo?

    Visbiežāk kuskuss jau ir tā apstrādāts, ka mājās atliek vien to apliet ar dubultu daudzumu ūdens vai buljona, uzlikt vāciņu un 5 minūtes pagaidīt, līdz kuskusa graudiņi uzbriest.

    Kā ēd?

    Uzbriedinātu kuskusu var ēst siltu ar kādu mērci vai kā piedevu pie citiem ēdieniem. Tas ir lielisks arī salātos. Dārzeņi dod garšu, krāsu un vitamīnus, bet kuskuss rada sāta sajūtu. Klasiski kuskusa salāti ir tabulē.

    Interesanti!

    Kuskusa dzimtenē Ziemeļāfrikā to bieži gatavo arī kā saldo ēdienu. Izmēģiniet kuskusu uzbriedināt siltā apelsīnu vai apelsīnu un citronu sulas maisījumā, pievienot safrānu, kapātus riekstus un žāvētus augļus, piemēram, plūmes, aprikozes, vīģes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+