Dundagas krēms ar ogu ķīseli

Deserti
Ievas Virtuve
18. novembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Krēms ar oglu ķīseli
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Krēms ar oglu ķīseli
Latviešu virtuves klasika: gaisīgs, salds krēms ar skābeni ogu ķīseli.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
20m
  • Vispirms izvāra šķidru (jo vēl briedīs stāvot) mannas putru, beigās iemaisa rozīnes vai sukādes.
  • Putru atdzesē (var izvārīt jau iepriekšējā vakarā un ielikt ledusskapī).
  • Tad mannu pārliek lielā traukā un ar karoti izspaida, bet to nevajag izdarīt perfekti – lai paliek tādi daļēji izmaisīti kunkulīši, būs garšīgāk.
  • Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un saputoto putukrējumu viegli iemaisa mannas putrā.
  • Pasniedz ar ogu ķīseli: to vāra no saldētām ogām (upenēm un jāņogām), bet var arī no ievārījuma. 
  • Ogas ieber ūdenī, katliņā uz plīts – kad uzvārās, ielej sietā, izberž caur to, čagas izmet, bet no šķidruma savāra ķīseli, pievienojot cukuru un kartupeļu cieti (der arī kukurūzas vai tapiokas).

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+