• Dundagas krēms ar ogu ķīseli – uzņēmējas Vijas Kilblokas recepte

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    5. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krēms ar oglu ķīseli
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Krēms ar oglu ķīseli
    Savulaik uzņēmēja, grāmatu apgāda Zvaigzne ABC īpašniece Vija Kilbloka žurnālam Ievas Virtuve atklāja, ka viņas vājība ir dažādi saldi krēmi – šo recepti viņa atradusi, meklējot variācijas bubertam.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    4 vērtējumi
    5/5
    • Vispirms izvāra šķidru (jo vēl briedīs stāvot) mannas putru, beigās iemaisa rozīnes vai sukādes.
    • Putru atdzesē (var izvārīt jau iepriekšējā vakarā un ielikt ledusskapī).
    • Tad mannu pārliek lielā traukā un ar karoti izspaida, bet to nevajag izdarīt perfekti – lai paliek tādi daļēji izmaisīti kunkulīši, būs garšīgāk.
    • Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un saputoto putukrējumu viegli iemaisa mannas putrā.
    • Pasniedz ar ogu ķīseli: to vāra no saldētām ogām (upenēm un jāņogām), bet var arī no ievārījuma. 
    • Ogas ieber ūdenī, katliņā uz plīts – kad uzvārās, ielej sietā, izberž caur to, čagas izmet, bet no šķidruma savāra ķīseli, pievienojot cukuru un kartupeļu cieti (der arī kukurūzas vai tapiokas).

    Vēl idejas:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē