• Skaistā vasaras Pavlova

    Virtuves blogi
    24. jūlijs, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pavlova vasaras desrts bezē kūka dekorēt ar ziediem
    Foto: santa_receptes_import
    Pavlova vasaras desrts bezē kūka dekorēt ar ziediem
    Pavlova ir viena no pasaules desertu klasikām, un šādā izpildījumā noteikti piestāv vasarai. Rudenī tai piestāv sāļā karamele, rieksti, šokolāde, rudens ogas, augļi -pavisam cita krāsu gamma...

    Šodien, sākot rakstīt bloga ierakstu, manī iezagās sajūta, ka šis ir tāds tilts, kas savieno to, ko es daru, ar to, ko es gribētu darīt. Ir vēl daudz līkloču un nezināmo, bet rakstīt par ēdienu, to izlolot, pagatavot, rotāt un fotografēt ir patiešām aizraujoši. Tā ir šīs dienas mirkļa burvība, kas dod prieku, enerģiju, satikšanos ar sevi, savu radošumu...
    Reiz izlasītā Aristoteļa atziņa, ka «vietā, kur krustojas tavi talanti un pasaules vajadzības, atrodas tava profesija», raisa pārdomas. Varbūt tāpēc, ka šis tāds eksāmenu laiks un domāju par tiem, kas atrodas savas profesijas izvēles priekšā. Lai vai kā, ikvienam novēlu izdarīt pareizo izvēli. Un tad darīt ar prieku, no sirds, ar mīlestību un pa īstam to, kas izvēlēts!
    Vai arī atrast hobiju, kas ir īsts dārgums, un noslīpēt to kā vērtīgu dārgakmeni!

    [[BANNER]]
    Tā nu es izbaudu savu hobiju un, kamēr vasara mūs lutina, piedāvāju brīnišķīgu vasaras desertu, ko teju katra saimniece noteikti ir kaut reizi gatavojusi. Pavlova ir viena no pasaules desertu klasikām, un šādā izpildījumā noteikti piestāv vasarai. Rudenī tai piestāv sāļā karamele, rieksti, šokolāde, rudens ogas, augļi, cita krāsu gamma... Bet, lai arī kad jūs to gatavosiet, padariet to par ko vairāk nekā vienkārši Pavlova. Tā kā mani aizrauj ēdienu rotāšana un skaista tā pasniegšana, tad viszināmāko desertu ietērpju skaistu ziedu un maigu krāsu tonalitātē. Spēlējos ar formām un faktūrām, lai šķietami ierasto padarītu neparastu, mazliet citādu, pārsteidzošu... Lūkojos pēc ziediem, augiem, smaržām un garšām, kas ir cita citu papildinošas un varētu bagātināt šo desertu. Un tas tik ļoti piestāv vasarai un svētkiem.

     

    Deserts Pavlova

    pavlova vasaras deserts bezē kūka rotāt ar ziediem
    Receptes šim desertam ir neskaitāmas, bet es gatavoju pēc šīs, kura jau gadu gadiem izmēģināta un pārbaudīta vērtība. Pat neatminos, kad un kur pierakstīta.
    Sanāks kādas 8–10 kūciņas un vēl mazie bezē cepumiņi rotāšanai.


    Olu baltumam:
    5 olas – baltums no 5 nelielām olām
    280 g pūdercukura
    2 tējkarotes kukurūzas miltu
    2 tējkarotes citrona sulas
    Var izmantot pārtikas krāsvielas olu baltuma masas iekrāsošanai.  
    Es izmantoju šķipsniņu sarkanās pūdera krāsas, lai iekrāsotu rozīgus bezē cepumus, ko izmantoju rotāšanai.

    Rotāšanai:
    500 g saldā krējuma
    ap 500 g svaigu sezonas ogu
    2 ēdamkarotes ogu pulvera
    zaļumi, ziedi u. c. pēc ieskatiem
    15–20 mazi bezē cepumiņi


    Olām, kuras izmantos desertā, vēlams būt istabas temperatūrā, lai vieglāk putojas. Traukam, kurā putos olu baltumu, jābūt tīram un nevainojami sausam. Olu baltumus no dzeltenumiem atdala ļoti uzmanīgi, lai baltumā neiekļūst dzeltenums, jo tas ir taukains un neļaus baltumam saputoties.
    Olu baltumu sāk putot līdz vieglām putām. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz masa kļūst stingra. Tad pievieno kukurūzas miltus, citrona sulu un ieputo masā.
    Kādas 6 ēdamkarotes saputotā baltuma atdala, iemaisa tajā pārtikas krāsu, lai pagatavotu mazos bezē cepumiņus.
    Saputoto olu baltuma masu liek konditorejas maisiņā, kuram ir sagatavoti speciāli uzgaļi masas faktūras veidošanai. Arī iekrāsoto saputoto baltuma masu liek maisiņā mazo bezē cepumiņu veidošanai.
    Sagatavo cepamo plāti, ieklājot cepampapīru. Izmantojot konditorejas maisiņu, izspiež vēlamās vai iecerētās formas pamatnes.
    Līdzās lielajiem bezē cepumiem izspiež mazos bezē cepumiņus. Vai arī var to darīt uz atsevišķas cepamās plāts.
    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 90 grādiem, bezē cep 2,5–3 stundas. Ja uzliek augstāku temperatūru, baltā bezē krāsa var kļūt dzeltenīga, tāpēc izvēlos zemāku temperatūru, ilgāku laika periodu, lai saglabātu košāku, tīrāku toni.
    Gatavību var pārbaudīt tā – ja cepums dalās nost no pamatnes, ir stingrs no ārpuses, bet nedaudz vijīgs iekšpusē, tad ir gatavs. Mazie cepumiņi šajā laika un temperatūras režīmā būs kļuvuši stingri.
    Rotāšanai izmanto saputotu saldo krējumu, bezē cepumiņus, ogas, ogu pulveri, ziedus, zaļumus. Noteikti var izmantot ogu mērces u. c. rotājumus pēc jūsu ieskatiem.
    Ir vairākas lietas, kurām es ticu. Un viena no tām – skaistam un garšīgam desertam ir vērtība. Izbaudiet to!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē