Rupjmaizes torte svētku galdam

Diāna Pētersone: «Man šķiet, svētku torte Nr. 1 ir Rupjmaizes torte, cepta no olām un rupjmaizes rīvmaizes un cukura, pildīta ar brūkleņu- ābolu zapti un baltajā joslā, protams, putukrējums. Garša līdzīga kā rupjmaizes kārtojumam, bet tā tomēr ir torte!»
Svētku kūka
17. novembris, 2018

Drukāt

Saglabāt

Foto: santa_receptes_import
rupjmaizes torte

Diāna Pētersone, kurai ēstgatavošana ir sirdslieta, mums piedāvā savu versiju ssvētku kūkai: "Šī recepte ir no deviņdesmitajiem, no kāda žurnāla. Simtreiz pārbaudīta. Kādreiz to gatavoju ar sauso kvasu (tāds bija nopērkams padomju laikos), tagad  lieku Lāču rupjmaizes rīvmaizi. Šī torte ir kā rupjmaizes kārtojums,- jo ilgāk stāv, jo garšīgāka kļūst.

 

Rupjmaizes torte

 

Produkti:

8 olas

8 ēdamkarotes rudzu rīvmaize

8 ēdamkarotes cukurs

1 tējkarote kanēlis

 

Pildījumam:

2 glāzes brūkleņu vai brūkleņu- ābolu ievārījums

3 glāzes saldais krējums (750 ml)

4 ēdamkarotes cukurs (vai vairāk)

vaniļas cukurs

Gatavošana:

Olas ar cukuru kuļ karstā ūdens peldē ar mikseri, līdz masa apjomā 3–4 reizes palielinājusies. Pievieno kanēli un rudzu rīvmaizi, visu kārtīgi sakuļ. Cep atsevišķi 2 ripas (veidne ar noņemamām malām, ietaukota ar sviestu, 24–26 cm diam.) pie 175–180 grādiem 20 minūtes. Ļauj atdzist. Pirmo ripu pārklāj ar 1 glāzi ievārījuma, virsū liek biezu, saputotu saldo krējumu. Pārliek otro ripu, arī to pārklāj ar ievārījumu, pēc tam dekorē ar putukrējumu un ievārījumu vai, piemēram, svaigām avenēm Latvijas karoga veidā vai nu pa apli, vai pa diagonāli.

Es savējo cepu katru gadu, divas dienas iepriekš, jo, tāpat kā rupjmaizes kārtijums – jo ilgāk stāv, jo garšīgāka.

Lai jums silti, mājīgi, sirsnīgi, smaržīgi un garšīgi svētki!"

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs