Rīsu nūdeles krēmīgā zaļumu pesto mērcē

IEVAS Receptes
3. septembris, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: No žurnāla IEVAS Receptes arhīva
Ieviešam zaļo krāsu savās maltītēs, lai ne vien uzņemtu kaudzi vitamīnu, bet arī iemīlētu zaļumus! Krēmīga, veselīga un neiedomājami garda mērcīte, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Pat mazie bērni, kam spināti šķiet kā lielākās briesmas, to gribēs vēl un vēl! P.S. Brīdinājums — garšo tik labi, ka ātri vien pazūd no galda.

Zaļumu mērces pagatavošanai nepieciešams:

  • 20g pētersīļi
  • 15g dilles
  • 60g spināti
  • 20g citrona sula
  • 20g agaves sīrups
  • 85g olīveļļa
  • 15g kaltēts baziliks
  • 20g rauga pārslas
  • 10g sāls
  • 5g ķiploks (viena daiviņa)
  • melnie pipari
  • 150g ūdens
  • 250g indijas rieksti

+

  • rīsu nūdeles (vai jebkuras citas nūdeles, makaroni, pasta)
  • nedaudz eļļa vai ūdens

Kā pagatavot?

  1. Liec vārīties rīsu nūdeles. 
  2. Lai pagatavotu zaļumu mērci, visas minētās sastāvdaļas, izņemot indijas riekstus, liec blenderī. Un blendē, līdz viss pilnībā sajaucies.
  3. Kad viss sajaucies, turpinot blendēt, pamazām ber klāt riekstus. Kad visi rieksti piebērti, nedaudz vēl pablendē. Un viss. Mērcīte gatava! :)
  4. Izvārītās nūdeles ber uz pannas, nedaudz pievienojot eļļu vai ūdeni. Un liek klāt mērci. Visu kārtīgi samaisi. Un cep, kamēr nūdeles ar mērci pilnībā sajaukušās, siltas, smaržīgas un garšīgas! :)
  5. Pasniedz ar ķiršu tomātiņiem, sezama sēklām un svaigiem zaļumiem!

 

Ja pagatavo šo vai kādu citu no manām receptēm, lūdzu, uzraksti man www.instagram.com/beth_vegan_bakery , pastāstot, kā tev garšoja, kas izdevās, kas neizdevās, lai nākamās receptes būtu vēl labākas! 

Ar mīlestību un labas apetītes vēlējumiem,

Elizabete Marta :)

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs