• Natālijas Draudziņas vidusskola: pusdienas skolas ēdnīcā

    Virtuves blogi
    8. februāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Neparastas kafejnīcas, ceturtā sērija. Natālijas Draudziņas vidusskola.

    Kur remdēt izsalkumu pusdienu pārtraukumā, var būt gana sarežģīts lēmums. Ja strādā centrā un pusdienas ej ēst katru dienu, strādājot vienā vietā desmit gadus, iespējams, būsi daudz kur jau ēdis. Kad jau apnicis ēst laša fileju, heku un citas delikateses, ierosinu atgriezties pie pārbaudītām vērtībām – ēdnīcas.

    Steidzīgajiem un izsalkušajiem iesaku dienas vidū ierasties centra skolas ēdnīcā. Šāda te brīnišķīga vieta ir Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, kas atrodas Bruņinieku ielā, starp Barona un Tērbatas ielām. Dodoties turp, ne tikai iespējams gardi un lēti paēst, bet pie reizes arī nedaudz atgriezties atpakaļ laikā. Iešana uz ēdnīcu var kļūt par ceļojumu atmiņās – koridorā ieraugot Valentīndienas pasta kasti, atceries savu pirmo mīlestību. Un izmanto izdevību kolēģiem pavēstīt kādu manos laikos stāstu par savām skolas gaitām.

    Dodoties uz Natālijas Draudziņas vidusskolu, nevajag kautrēties, ka pats skolu esi pabeidzis pirms 35 gadiem. Pusdienu laikā skolas ēdnīca pildās ar pieaugušajiem un pat dažādām vietējā mēroga slavenībām, pati tur, piemēram, esmu satikusi Paulu Raudsepu.

    Kā atrast?

    Droši dodies iekšā skolā pa galveno ieeju. No Barona ielas puses nākot, pirmās durvis pa kreisi, ar kāpnītēm un skolas uzrakstu. Ieejot iekšā, jāiet pa labi, garām sargam, taisni un lejā pa kāpnēm uz pagrabstāvu. Vai arī vienkārši seko cilvēkiem, kas ir aptuveni tava vecuma.

    Uzmanību, ļoti svarīgi neierasties par agru! Ja esi izsalcis jau pirms pulksten vieniem, labāk dodies kur citur! Bija tā – gāju ēst ar draudzeni no reklāmas aģentūras, un viņa ierosināja iet pusvienos. Ierodoties ēdnīcā, tikām sarātas kā mazas meitenes. Vietējais mācībspēks un kārtības mīlis mūs pamācīja, ka ne-skolēniem te ierasties atļauts, tikai sākot no vieniem! Es gan teicu, ka to nevar zināt un tas nekur nav rakstīts. Bet pavecākais kungs (kas droši vien bija skolotājs) bija ārkārtīgi priecīgs, mūs kārtīgi izskolojot par tēmu «šī tomēr ir skola»! Viss beidzās labi – ar to, ka nosolījāmies vienmēr ierasties tikai pēc vieniem un paskaidrojums vecākiem nebija jāraksta.

    Skolas ēdnīcā ir kārtīgi jāstāv rindā, jāpaņem paplāte un, aizdomīga paskata, virtuves piederumi un tad dāmām aiz letes jāizsaka savas vēlmes. Katru dienu pieejami divi dienas piedāvājumi, par ļoti saprātīgu cenu: 1,50 eiro. Jā, tu nepārklausījies, viens eiro piecdesmit centi. Komplektā ietilpst zupa, otrais, kompots un maizīte. Nosauc dāmai aiz letes savu izvēli, pirmo vai otro piedāvājumu, viņas tev izsniegs ēdienu, un tad, slīdot ar paplāti uz priekšu, pie nākamās dāmas varēsi samaksāt – maksājumi tikai skaidrā naudā! 

    Izvēloties ēdienu piedāvājums ir gana plašs, jaunas receptes gan klāt nenāk, un, ejot turp pārāk bieži, ievērosi, ka piedāvājums griežas pa apli. Pieejams ir tradicionāls zupu klāsts – borščs, skābeņu zupa, soļanka un citas. Otrie ēdieni, sacepumi, sautējumi, griķi vai makaroni, ar gaļu un salātiem.

    Var ņemt arī ne-pusdienu piedāvājumu, skolas ēdienkartē ir dažādas kotletes un karbonādes, salātiņi un gardas pankūkas. Tik un tā būs grūti vienā reizē izdot vairāk par 4 eiro. Vienīgi veģetāriešiem būs sarežģīti izvēlēties kaut ko no piedāvājuma, jo pavārs iemanījies gaļu iedabūt gandrīz ikkatrā ēdienā.

    Šīs vietas lielākais trumpis ir cena, pusdienas par eiro piecdesmit ļauj lieliski ietaupīt, ēdot ārpus mājas. Apkalpošanas ātrums arī ir teicams, izvēlies šo vietu, ja pusdienas jāpaēd ātri ātri un jāiet atpakaļ pie rakstāmgalda. Dodu šai vietai divas no trim zvaigznēm!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē