Kūka mammai

​​​​​​​Šo svētdien ir māmiņdiena. Daudzās ģimenēs ir tradīcija, ka tajā bērni sveic mammu ar pašgatavotiem gardumiem. Taču, ja bērni vēl mazi, bet tētis nejūtas liels kulinārs, reizēm ar šīm lietām klājas sarežģīti. Protams, arī uz maizītes uzsmērēts sviests un saliktas redīsa šķēlītes ir mīļš pārsteigums. Bet, ja nu tomēr gribas kūku, mums ir ideja!
Māmiņdiena
IEVAS Receptes
11. maijs, 2018

Drukāt

Saglabāt

Foto: No privātā arhīva

Šo svētdien ir māmiņdiena. Daudzās ģimenēs ir tradīcija, ka tajā bērni sveic mammu ar pašgatavotiem gardumiem. Taču, ja bērni vēl mazi, bet tētis nejūtas liels kulinārs, reizēm ar šīm lietām klājas sarežģīti. Protams, arī uz maizītes uzsmērēts sviests un saliktas redīsa šķēlītes ir mīļš pārsteigums. Bet, ja nu tomēr gribas kūku, mums ir ideja!

Rīgas Dzirnavniekam ir Svētku samta kūka, ko no gatavā maisījuma izcept ir tiešām vieglāk par vieglu – jāpievieno nedaudz ūdens un neitrālas garšas eļļa, piemēram, vīnogu kauliņu. Visu samaisa, lej formā ar noņemamām maliņām un cep.

Kad pamatne izcepusies, kūkas augšiņa būs uzpūtusies un izveidojusi kalniņu, šo cepuri plakaniski nogriež nost. Ja vien kāds kārumnieks to tūlīt pat neapēdīs, to var sadrupināt un izmanot maliņu dekorēšanai. Kad kūka padzisusi, to horizontāli pārgriež uz pusēm, lai iegūtu divas apmēram vienāda biezuma ripas. Un te man jums ir viens knifiņš atklājams – augšējā ripa jāapmet otrādi, lai kūkas virsma ir skaista, plakana un viegli rotājama.

Tālāk var pagatavot ļoti vienkāršu, bet supergardu krēmu, ar kuru kūku var gan rotāt, gan klāt starp abām ripām. Lūk, recepte, kuru mums piedāvāja Rīgas Dzirnavnieks maizniekmeistars Edgars Grāvītis un kūku eksperte Nataļja Lagzdiņa!

Bāzes krēms:

500 g saldā krējuma

300 g Maskarpones krēmsiera

150 g baltās šokolādes

10 g vaniļas cukura

200 g pūdercukura

Izkausēt balto šokolādi ūdens peldē, pievienojot 50g saldā krējuma. (Mēs darījām drusku citādāk – baltajai šokolādei pielējām drusku, drusku saldo krējumu un kausējām bez ūdens peldes, vienkārši tāpat kastrolītī). Atdzesēt.

Bļodā liek 500 g saldo krējumu, maskarpones sieru un sāk putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un vaniļas cukuru. Kad izkausēta šokolāde atdzisusi, pievieno pārējai masai un puto ar vidējo ātrumu līdz viendabīgai masai.

No krēma var veidot kūku krēmus ar dažādām garšām, pievienojot citronu krēmu vai mango biezmasu, kokosriekstu skaidiņas un vēl daudz ko citu.

Un tālākais jau ir jautri, radoši un vienkārši – ogas, kočas, riekstiņi, marcipāna vai īstas puķītes… Bērni ir vislabākie kūku dekorētāji. Īpaši, ja tā ir domāta mīļajai mammai.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs