• Kafejnīca kinoteātrī KSuns

    Virtuves blogi
    Madara
    4. janvāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kafejnīca kinoteātrī KSuns
    Kafejnīca kinoteātrī KSuns
    Neparastas kafejnīcas, otrā sērija. Kinoteātris KSuns.

    Laimīgu Jauno gadu! Vai jūs jau šogad esat bijuši uz kino? Es vakar biju.

    Kad man gribas paskatīties pavisam normālu, šā vārda labākajā nozīmē, vecmodīgu, kino vai ārzemju filmas, ko nerāda nekur citur, dodos uz kinoteātri Ksuns. Uz kino parasti eju viena. Ne tāpēc, ka man nav draugu, bet tāpēc ka randiņš ar kino ir pilnīgi pietiekams. Un nav nekā šausmīgāka, kā sarunāties kinofilmas laikā, tādēļ, lai neprovocētu šādu precedentu, dodos uz kino viena. Vakar, gaidot savu filmu, dzēru kafiju kinoteātra Ksuns otrā stāva kafejnīcā un priecājos, ka šāda brīnišķīga, mazliet slepena vieta Rīgā eksistē.

    Pie ieejas nopērkot biļeti, pa kāpnēm augšā ir kino zāle, kurai blakus ir kafejnīca/ bufete/popkorna tirgotava. Sauksim to par kafejnīcu, kas perfekti pakārtota kino. Ir vērts ierasties uz kino agrāk, lai baudītu šo telpu gaisotni. Kino kafejnīca aprīkota ar kafijas automātu, kas gatavo dažādas kafijas pēc izvēles, arī tēju un karsto šokolādi. Pieejami arī dažādi atspirdzinoši dzērieni, alus, šokolādes, saldējums un, protams, kino klasika – popkorns. Nelielā kafejnīcas telpa ir izlikta ar mīkstiem dīvāniem un zemiem galdiņiem, kur laiski atpūsties. Telpā ir neparasts apgaismojums, un uz palodzēm mīt daudz dažādu lielāku un mazāku augu.

     

     

    Tā teikt “kārtīgu” ēdienu šeit neatrast, bet tas piederas pie lietas. Kā raksta Veidenbaums: “Ēst salkušam tās nevar dot, un paēdis tās nesaprot”. Būt mazliet izsalkušam piederas pie mākslas būtības.

    Gada siltākajā laikā caur kafejnīcu var iziet uz maza balkoniņa, no kura var lūkoties uz Hotel Bergs pagalmu. Ziemā siltuma taupīšanas nolūkos izeja uz balkonu ir liegta. Taču vasarā ir vērts pakavēties un savu kafiju malkot tieši uz balkona, baudot Berga Bazāra ainavu.

    Jūtams, ka šī kafejnīca ir ar vēsturi, tajā notikušas neskaitāmas pirmizrāžu svinības, tai cauri plūdis vīns, siers, ogas un bohēma. Tikai rūcošais kafijas aparāts liecina par modernizāciju, visādi citādi gan dīvāni, gan sienas piesūkušās ar kino nemirstības garu.

    Un cenas, kas par patīkamām cenām! Tēja – 60 centi, kafija 1,20 eiro. Ir vērts atnākt pusstundiņu pirms kino seansa, lai pasēdētu, pabaudītu neparasto atmosfēru un emocionāli noskaņotos filmai.

     

    Laimīgu Jauno gadu! Vai jūs jau šogad esat bijuši uz kino? Es vakar biju.  Kad man gribas paskatīties pavisam normālu, šā vārda labākajā nozīmē, vecmodīgu, kino vai ārzemju filmas, ko nerāda nekur citur, dodos uz kinoteātri Ksuns. Uz kino parasti eju viena. Ne tāpēc, ka man nav draugu, bet tāpēc ka randiņš ar kino ir pilnīgi pietiekams. Un nav nekā šausmīgāka, kā sarunāties kinofilmas laikā, tādēļ, lai neprovocētu šādu precedentu, dodos uz kino viena. Vakar, gaidot savu filmu, dzēru kafiju kinoteātra Ksuns otrā stāva kafejnīcā un priecājos, ka šāda brīnišķīga, mazliet slepena vieta Rīgā eksistē.  Pie ieejas nopērkot biļeti, pa kāpnēm augšā ir kino zāle, kurai blakus ir kafejnīca/ bufete/popkorna tirgotava. Sauksim to par kafejnīcu, kas perfekti pakārtota kino. Ir vērts ierasties uz kino agrāk, lai baudītu šo telpu gaisotni. Kino kafejnīca aprīkota ar kafijas automātu, kas gatavo dažādas kafijas pēc izvēles, arī tēju un karsto šokolādi. Pieejami arī dažādi atspirdzinoši dzērieni, alus, šokolādes, saldējums un, protams, kino klasika – popkorns. Nelielā kafejnīcas telpa ir izlikta ar mīkstiem dīvāniem un zemiem galdiņiem, kur laiski atpūsties. Telpā ir neparasts apgaismojums, un uz palodzēm mīt daudz dažādu lielāku un mazāku augu.  Tā teikt “kārtīgu” ēdienu šeit neatrast, bet tas piederas pie lietas. Kā raksta Veidenbaums: “Ēst salkušam tās nevar dot, un paēdis tās nesaprot”. Būt mazliet izsalkušam piederas pie mākslas būtības.  Gada siltākajā laikā caur kafejnīcu var iziet uz maza balkoniņa, no kura var lūkoties uz Hotel Bergs pagalmu. Ziemā siltuma taupīšanas nolūkos izeja uz balkonu ir liegta. Taču vasarā ir vērts pakavēties un savu kafiju malkot tieši uz balkona, baudot Berga Bazāra ainavu.  Jūtams, ka šī kafejnīca ir ar vēsturi, tajā notikušas neskaitāmas pirmizrāžu svinības, tai cauri plūdis vīns, siers, ogas un bohēma. Tikai rūcošais kafijas aparāts liecina par modernizāciju, visādi citādi gan dīvāni, gan sienas piesūkušās ar kino nemirstības garu.  Un cenas, kas par patīkamām cenām! Tēja – 60 centi, kafija 1

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē