• Šobrīd

    weather img

    Rīga +3°C Mākoņains, D/DR vējš, 4.63 m/s

    Tik vienkāršas, bet tik gardas! Kartupeļu klimpas

    Kartupeļu ēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    13. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu klimpas
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kartupeļu klimpas
    Pāris vienkāršas sastāvdaļas, nedaudz piepūles un tik garšīgs rezultāts! Kartupeļu klimpas ir brīnišķīgs, ekonomisks ēdiens. Baudi tāpat ar skābu krējumu un zaļumiem vai pagatavo klimpu zupu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    45m
    5 vērtējumi
    5/5

     

    • Bekonu un sīpolu sagriež mazos gabaliņos, pannā sacep kraukšķīgus.
    • Nomizotus kartupeļus smalki sarīvē, nospiež sulu – to ērti izdarīt, masu liekot sietiņā. Sulu nostādina.
    • Nospiestajai kartupeļu masai pievieno cieti, kas nostājusies zem notecinātās kartupeļu sulas, pievieno arī sacepto bekonu ar sīpoliem, sāli, visu samīca.
    • Masu saviļā bumbiņās, liek uzvārītā sālsūdenī, vāra, līdz uzpeld, tad no ūdens izņem.
    • Pasniedzot pārlej ar krējumu, pārkaisa zaļumus.
    • Pēc vēlēšanās klimpas var pārliet ar pienu, pagatavojot piena zupu.
    • Tāpat šādu zupu var gatavot no kartupeļiem vien, bez bekona un sīpola.

     

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+