• Kā mājās pagatavot dzidrināto sviestu? Tas ir vienkārši, garšīgi un veselīgi!

    Piedevas
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock (Sweet marshmallow)
    Kausētam jeb dzidrinātam gī sviestam piemīt patīkama smarža un garša, to var glabāt istabas temperatūrā, smērēt uz maizes, pievienot graudaugiem, dārzeņiem vai cept tajā, ko sirds kāro, jo dzidrinātam sviestam piemīt augsta karstumizturība.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    1 vērtējums
    5/5

    Gī sviests ir sen pazīstams ājurvēdas virtuvē – karsējot tas tiek attīrīts no liekajiem piemaisījumiem, ūdens un olbaltumvielām. Svarīgi ir izvēlēties kvalitatīvu sviestu – par kvalitāti stāsta putas, kas rodas karsēšanas laikā: jo mazāk putu, jo labāks sviests. Gī sviests nesatur piena biezumus, attiecīgi tas arī nesasmok un to var glabāt burciņā istabas temperatūrā nedēļām ilgi. Taču, katru reizi, kad to lieto, gī jāņem ar sausu un tīru karoti, lai sviestā neiekļūst ūdens vai citi piemaisījumi. Indiešu virtuvē gī sviestu lieto kā piedevu rīsiem, dārzeņu sautējumiem, zupām, dārzeņu un garšaugu apcepšanai, pie graudaugu putrām utt. Var, protams, smērēt uz maizes. Un var iesmērēt arī ādu!

    • No 1 kg labas kvalitātes sviesta (jāizvēlas ar maksimālo tauku saturu 82,5%) var iegūt apmēram 600–800 gramus dzidrinātā sviesta.

    Dara tā:

    !!! Ir receptes, kur sviestu lēnām karsē un putas nosmeļ ik pa laikam. Var izmēģināt dažādi, atrodot savu īsto recepti!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē