• Kuru āra puķupodu izvēlēties?

    Dārzs
    Ginta Vītola
    30. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vasaras puķes, kas sastādītas lielos podos vai toveros, ir teicams risinājums, kā bez lielas piepūles ik pa brīdim pamainīt ainavu savā dārzā. Atliek tikai izvēlēties piemērotākos tieši tavam dārzam vai balkonam.

    Plastmasas podi un kastes

    Vislētākais un arī visbiežāk izmantotais risinājums. Dažādu lielumu un kvalitātes podus atradīsi jebkurā lielveikalā, visbiežāk ­gan tie ir jau mazliet apnikušajos brūnajos toņos vai melni.

    Taču IEVAS Mājai izdevās atrast ļoti atraktīva izskata plastmasas izstrādājumus. Izvēloties gan atceries, ka plastmasas traukiem mēdz būt pārlieku plānas sieniņas, un tad tie var deformēties un saulē pārlieku strauji uzkarst, īpaši, ja ir tumšā krāsā. Tāpēc pērkot pārliecinies, vai sienas ir pietiekami biezas. Un vēl ņem vērā – ja gribi izmantot arī nākamgad, pa ziemu noteikti jānes iekšā.

    Keramikas trauki

    Keramikas traukus ar biezām sienām droši vari likt arī vietā, kas pakļauta visiem vējiem – tie turēsies stabili, nebaidīsies ne no lietus, ne karstas saules.

    Arī augi keramikas traukos jutīsies komfortabli – mitrums turēsies pietiekami ilgi, karstums nebūs bīstams. Vienīgais, kas jāņem vērā, – keramikas trauki mēdz būt trausli, jāpārnēsā uzmanīgi. Tiem nepatīk arī temperatūras svārstības, tāpēc ziemā noteikti jānes iekšā.

     

    Metāla trauki

    Izskatās stilīgi un šobrīd ir ļoti moderni, taču vairāk piemēroti būs ēnainai vai vismaz daļēji noēnotai vietai, jo saulē skārda trauki strauji sakarst, un tādi cepešpannas apstākļi, protams, nepatīk nevienam augam.

    Šā iemesla dēļ tavām puķēm labāk patiks, ja metāla trauku izmantosi kā kašpo (ārējo trauku), kura iekšpusē būs skatienam apslēpts parasts – māla vai plastmasas – podiņš.

    Bambusa šķiedru trauki

    Tādā traukā noteikti jāievieto plēves odere, arī laistīšanai jāvelta īpaša uzmanība – par daudz laistīt nedrīkst, jo tad trauks var izmirkt un sabojāties; par maz arī ne, jo augsne ātri izžūst.

    Bambusa šķiedru traukā īpaši labi izskatās iekaramās puķes – pelargonijas, petūnijas, fuksijas un citas. Nopērkami arī uz virsmas liekami puķupodi, izskatās interesanti, taču tādus traukus varēsi izmantot tikai zem jumtiņa – uz lieveņa, terases vai lapenē –, un arī tad, sākoties ilgstošām lietavām, podu labāk tomēr ienest iekštelpās.

    Īpaši lieli puķupodi

    Ideāls risinājums augiem (palmām, fikusiem un citiem), kas ziemu vada telpās, bet vasarā ar visu podu, kurā auguši, tiek pārvietoti uz vasarnīcu – uz lieveņa vai terases. Un tas nozīmē, ka podam jābūt tādam, lai derētu tiklab istabas, kā āra apstākļiem – gan izskatīgam, gan izturīgam.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē