• Industriālā ziedu broša no rāvējslēdzēja

    Rokdarbi
    10. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Karelis
    Piespraudes jeb brošas vēl aizvien ir gana populārs aksesuārs. Ja romantiskās apnikušas un, pavasari sagaidot, gribas kādu asumiņu, tev lieliski noderēs šī industriālā stila broša no melnas krāsas rāvējslēdzēja.

    Sarežģītība

    Vidēji

    Nepieciešams

    • 100 cm garš metāla rāvējslēdzējs
    • Līmes pistole un līmes stienīši
    • Piespraude
    • Divi filca apļi
    • Šķēres
    • Pincete
    • Šķiltavas rāvējslēdzēja auduma galu apdedzināšanai

    Ņem vērā! rāvējslēdzējs ar metāla zobiņiem izskatīsies labāk.

    Darba gaita

    1. Lai zinātu, kāda lieluma pirmo ziedu veidot, saloki to no rāvējslēdzēja vienas daļas. Tas palīdzēs saprast, cik lielu ielocīt zieda pirmo lapiņu.
    2. Veido pirmo pieclapu ziedu. ieloki pirmo ziedlapiņu un ar līmes pistoli salīmē kopā rāvējslēdzēja malas zieda centrā. Ieloki nākamās ziedlapiņas un atkal salīmē tās kopā zieda centrā. Atkārto, līdz gatavs lielais zieds no piecām lapiņām. Pāri palikušo galu nogriez.
    3. Otro pieclapu ziedu loki nedaudz mazāku kā iepriekšējo. Tā ziedlapiņām jāiekļaujas pirmajā – lielākajā – ziedā. Veidošanas un līmēšanas princips ir tāds pats kā iepriekšējam ziedam. Pāri palikušo galu arī nogriez un noliec malā. Tas būs nepieciešams vidējo lapiņu un zieda viduča veidošanai.
    4. No rāvējslēdzēja ieloki divas ziedlapiņas brošas vidum  – nomēri vajadzīgo garumu un nogriez. Salīmē kopā un noliec malā.
    5. No rāvējslēdzēja pēdējās daļas ieritini zieda vidusdaļu (jāsaritina tā, lai tajā var ielīmēt rāvējslēdzēja kuģīti), lieko daļu nogriez. Tad nomērīto rāvējslēdzēju tin rullītī un vienlaikus salīmē tā, lai tas izveidotos stingrs un ar tukšu vidu. Rullīša auduma daļu no otras puses ar pincetes vai pirkstu palīdzību saplacini un salīmē, lai izveidotos plakana virsma.
    6. Saritinātā rullīša viducī ielīmē rāvējslēdzēja kuģīti.
    7.  Lielajā ziedā ielīmē mazāko. Tad brošas vidū pielīmē divu ziedlapiņu rāvējslēdzēju, pēc tam zieda vidusdaļas rullīti ar kuģīti. Izspiedušos lieko līmi nogriez.
    8. Filca apļa augšpuses malās divās vietās veic iegriezumus, kuros ievieto piespraudi. Salīmē kopā ar otru filca apli. Pamatni pielīmē brošai otrā pusē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē