• Kā uzglabāt dārzeņus dzīvoklī?

    Zelta padomi
    Mārīte Gailīte
    1. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kā man, pilsētniecei, labāk saglabāt mazdārziņā izaugušos dārzeņus, ja nav pagraba? Konsultē Mārīte Gailīte, agrenome un dārzeņkopības eksperte.

    Lielākā daļa pilsētnieku dārzeņus uzglabā dzīvoklī, galvenokārt virtuvē vai ledusskapī. Glabāt tos lodžijā ir riskanti – viena auksta nakts var pilnībā sabojāt krājumus.

    Turot dārzeņus virtuvē, jāņem vērā to dabiskās glabāšanās spējas noteiktā temperatūrā un saderība – etilēnu izdalošie jāglabā atsevišķi no etilēna jutīgajiem, piemēram, iesaiņoti papīra vai plēves maisiņos. ''

    Etilēnu izdala āboli, banāni, kivi, melones, persiki un nektarīni, arī tomāti un ziedi. Savukārt visi zaļie dārzeņi un sakņaugi etilēna dēļ ātrāk novīst, dzeltē un pat bojājas.

    Vairāki dārzeņi – svaigie tomāti, gurķi, baklažāni, cukīni, kabači, paprika – temperatūrā, kas zemāka par 12 grādiem, zaudē savas garšas īpašības.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē