• Dizainera ieteikumi: uzlabojumi guļamistabas interjerā, kas nemaksās vairāk par 10 eiro

    Māja
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Laikā, kad daudzi pavada vairāk laika mājās, ir viegli pamanīt sīkas nepilnības. Interjera dizainere Dagne Bērziņa iesaka, kā brīvākā brīdī atsvaidzināt guļamistabu, lieki netērējoties.

    “Cilvēki parasti atvēl visvairāk līdzekļu to mājokļa telpu remontam un iekārtojumam, kuras varētu uzskatīt par reprezentatīvām, piemēram, dzīvojamā istaba. Guļamistabu vērtējam kā tīri praktisku vajadzību, tāpēc pievēršam tai daudz mazāk uzmanības un nevēlamies tērēties. Nereti guļamistabā nonāk vecās mēbeles no citām istabām. Biežāk pieļautās kļūdas to interjerā ir pārāk mazas mēbeles, pārāk daudz dažādu rakstu un krāsu vienuviet un nepraktiski izmantota vieta pie sienām,” saka Dagne Bērziņa. “79 % Latvijas iedzīvotāju apgalvo, ka varētu ieguldīt miega kvalitātes uzlabošanā līdz 200 €, taču uzskata, ka ir nepieciešamas lielākas investīcijas. Es uzskatu, ka labu efektu var panākt arī par nelielu naudu.“

    "Pārmaiņām nav daudz jāmaksā vai jāapgriež visa māja ar kājām gaisā. Lielisku efektu var panākt, nomainot tekstilizstrādājumus vai fotogrāfiju rāmjus vai izvēloties dekoratīvus priekšmetus citā krāsu gammā. Es gan ieteiktu vienmēr domāt ilgtermiņā – arī, mainot sīkumus, atcerēties, ka kādreiz varbūt gaidāmas lielākas pārvērtības, un tad šiem sīkumiem būs jāiederas jaunajā interjerā,” atgādina dizainere.

    Dažas idejas, kā labāku skatu guļamistabā, iztērējot pavisam nedaudz:

    Guļamistabas uzlabojumi par 0 €

    • Atbrīvo vietu. Kritiski izvērtē drēbju skapja saturu un pavaicā sev – cik daudzas no šīm lietām lieto regulāri? Atbrīvošanās no liekā neprasa nekādus finansiālus ieguldījumus; ķeries klāt, sašķiro, atdod vai ziedo.

    Guļamistabas uzlabojumi līdz 5 €

    • Kastes. Tās noder vienmēr. Šķirojot apģērbu, tās var viegli izņemt, un pēcāk tās ir tikpat viegli ieliekamas atpakaļ skapī. Kastēs var ērti glabāt zeķes, apakšveļu un citas sīkākas mantas.
    • Organizatori. Lai arī kastes ir nenovērtējami palīgi, ļoti noder arī specifiskāki risinājumi, piemēram, iekarami organizatori apaviem vai šallēm, apģērba pārvalki un citi.
    • Vakuuma maisi. Šādi maisi maksā tikai dažus eiro, taču lieliski palīdz ietaupīt vietu, turklāt ir lietojami vairākkārt. Tajos var glabāt retāk vajadzīgu apģērbu, papildu spilvenus vai citus tekstilizstrādājumus.
    • Pakaramie. Radoši izmantojot sienas pakaramos, var iegūt dekoratīvu un praktisku vietu mantu glabāšanai. 
    • Bilžu turētāji. Noder gan bildēm, gan grāmatām vai dekoratīviem sīkumiem, un ekspozīciju var mainīt, cik bieži vēlies.
    • Dekoratīvi trauki un grozi. Nākamās dienas tērpam piemērotus aksesuārus var salikt turpat blakus groziņā, lai no rīta saģērbtos viens un divi.
    • Augi. Dzīvie augi padara istabu mājīgāku, ienes tajā dabas elpu un uzlabo gaisa kvalitāti. 
    • Interjera priekšmeti. Sveces, suvenīri vai tuvinieku zīmējumi rada noskaņu un padara interjeru personiskāku.

    Guļamistabas uzlabojumi līdz 10 €

    • Vieta mantu glabāšanai pagultē. Ietilpīgas kastes glabāšanai, ko var ielikt pagultē, padara istabu vizuāli plašāku un interjeru – saskaņotāku.
      • Sienas plauktiņš. Ja telpas platība ir neliela, naktsskapīšu vai naktsgaldiņu vietā pie gultas var likt nelielus sienas plauktus, kur pietiks vietas lampai un dažiem vajadzīgākajiem sīkumiem.
      • Tekstils. Lielas vizuālas pārmaiņas var panākt, nomainot tekstilizstrādājumus – spilvenus, pledus, paklājiņus un citus.
      • Aizkari un žalūzijas. Dienā ir labi, ja telpā pa logiem iespīd daudz gaismas, taču naktī tas var traucēt miegu. Lai tā nebūtu, var likt lietā aizkarus vai žalūzijas.
      • Apgaismojums. Svarīgi lietot vairākus gaismas avotus un vislabāk, ja tie ir regulējami un ar taupīgām LED spuldzēm. Ir jāpadomā par vispārējo apgaismojumu pie griestiem, lasāmlampām un noskaņas apgaismojumu.

      Citas taupīgas idejas:

      1. Skaistuma stūrītis. Kompaktu galdiņu var kombinēt ar spoguli, izveidojot vietu, kur mierīgi uzkrāsoties vai reizēm pat pastrādāt.
      2. Virsmatracis. Ja jauns matracis šobrīd nav ieplānots tavā budžetā, veco matraci var viegli padarīt ērtāku ar virsmatraci. Vēl saldākam miegam to var papildināt ar jaunu segu un spilveniem.

       

       

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē