• Aktuālākās interjera dizaina tendences 2020. gadam

    Māja
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Veidojot sava mājokļa interjeru, neatkarīgi no platības un finansiālajiem apsvērumiem teju visi cilvēki koncentrējas uz pamatvērtībām, kas nodrošina funkcionalitāti, komfortu un mājīgumu. Tāpat vairumam cilvēku ir būtiskas arī dizaina pasaules tendences, ko ik gadu nosaka dizaineri un ražotāji. Gluži tāpat kā modē, arī interjera dizainā ir tendences, kas piedzīvo savu uzplaukumu un norietu. 2020. gada karstākā tendence interjera dizainā būs ilgtspēja – sākot no materiālu kvalitātes līdz tehnoloģiskajiem risinājumiem.

    Tāpat kā šogad, arī 2020. gadā joprojām saglabājas tendence dot priekšroku ilgmūžīgiem produktiem un risinājumiem, kam, protams, jāatspoguļo arī aktualitātes dizainā. Decembra sākumā Pantone institūts par 2020. gada toni pasludinājis klasiski zilo (Pantone 19–4052), kas tiek raksturots kā mieru un pārliecību raisošs un nākamajā gadā dominēs piedāvātajos interjera priekšmetos un risinājumos.

    Ar katru nākamo paaudzi cilvēki kļūst aizvien vairāk vērsti uz tehnoloģiju izmantošanu ikdienā, un tendences rāda, ka tāds kļūst arī mūsdienīgs interjers. Redzamākais piemērs ir klimata un apgaismojuma kontroles iespēju izmantošana, piemēram, gaismekļi, kas izceļas ar mūsdienīgu dizainu un augstajām tehnoloģijām. "Šīs lampas var regulēt – ieslēgt, izslēgt, mainīt gaismas intensitāti un toni – ar rokas vēziena vai viedtālruņa aplikācijas palīdzību, tām pat nepieskaroties,” saka interjera dizainere Egita Lubiņa.

    Īpaši projektos, kas atrodas urbānā vidē, jūtama tendence biežāk izvēlēties, piemēram, tapetes ar džungļu dažādu augu vai dzīvnieku motīviem. Zīmējumi ir kļuvuši burtiskāki, ne tik abstrakti, kā kādreiz. Tapetes ar dominantu, košu dizainu atgriežas interjerā kā akcents, nevis fons. 

    Arī telpaugu klātbūtne privātajos un sabiedriskajos projektos ir būtiski palielinājusies – tie kalpo ne vien kā dekors, bet arī nodrošina labu gaisa kvalitāti.

    Visbeidzot jāsaka, ka aktuālāko tendenču integrēšana dizainā vienmēr bijusi nozīmīga. Tomēr tikpat svarīgs aspekts, par ko parūpēties, iekārtojot mājokli, ir arī ilglaicīgas vērtības. Līdzsvarojot ilgmūžīgās vērtības un dizaina aktualitātes, iespējams radīt interjeru, kas nenovecos un neapniks pat vairāku gadu garumā. Tieši tādēļ nākamajā gadā modīgi būs ieguldīt lietās, kas var lepoties ar ilgmūžību – to ikdienā visvairāk novērtēs tieši mājokļa iemītnieki.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē