• Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos atkal gājis bojā cilvēks

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. oktobris, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šī gada ugunsgrēkos bojā gājušo statistika nudien ir skarba — 220 cietušie, 358 — izglābtie un jau 62 bojā gājušie, to skaitā trīs nepilngadīgie.

    Kā liecina liecina valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija, arī aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti deviņi ugunsgrēki un tajos viens cilvēks gājis bojā, četri cietuši, bet trīs izglābti.

    Rīgā dzēstas četras ugunsnelaimes, divas citās pilsētās, bet novados dzēsti trīs ugunsgrēki.

    Diennakts laikā VUGD veicis arī 28 glābšanas darbus un saņēmis sešus maldinošus izsaukumus.

    Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 7994 ugunsgrēki, tajos cietuši 220, izglābti 358, bet gājuši bojā 62 cilvēki, tajā skaitā trīs nepilngadīgie.

    Lielu daļu no šīm traģēdijām varēja savlaicīgi pamanīt un novērst, ja vien mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors, kas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdinātu par izcēlušos nelaimi, pievērstu cilvēku uzmanību, ļautu pašam izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. Diemžēl reti kurā ugunsgrēkā ar cietušiem un bojāgājušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji glābēji dzird spalgo dūmu detektora skaņu, jo tas daudzos mājokļos joprojām nav uzstādīts!

    VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru! VUGD atgādina, ka no 2020.janvāra stāsies spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība par to, ka ikvienā mājoklī būs jābūt uzstādītam dūmu detektoram.

    1 komentārs

    Mārīte Kalniņa
    Šausmīga traģēdija. Līdzjūtība tuviniekiem! Taču daudzas no šīm nelaimēm varēja novērst, ja ievērotu pašus elementārākos piesardzības noteikumus. Viens, protams, ir dūmu detektori. Otrs, par ko daudzi neaizdomājas - ir arī jāpārbauda, vai dūmvadi ir pieņemamā stāvoklī, lielā mērā par to atbildību jāuzņemas apsaimniekotājam. Vispār jau daudzdzīvokļu mājās apsaimniekotājs ir īstais saimnieks, jo tā jau vienmēr pie kopīpašuma, ja atbildīgi ir daudzi, atbildīgs nav neviens. Tāpēc es varu tikai uzteikt mūsu apsaimniekotāju, mums ir Latvijas Namsaimnieks, kas tiešām strādā kā īsts saimnieks!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē