• Liepājā pārspēts Latvijas 18.decembra siltuma rekords, Ziemassvētki Latvijā nāks bez ziemas

    Māja un Dārzs
    Ziņu aģentūra LETA
    18. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Trešdien Liepājā jau astoņos rītā termometra stabiņš pakāpās līdz +10,6 grādiem, pārspējot visas valsts 18.decembra siltuma rekordu, kā arī pilsētas mēneša rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

    Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta šajā datumā, bija +9,8 grādi 2015.gadā. Savukārt visas valsts mēneša rekords ir 1947.gada 4.decembrī reģistrētie +12,5 grādi.

    Arī Rucavā un Pāvilostā gaisa temperatūra no rīta pārsniedza +10 grādus, pārspējot decembra otrās dekādes rekordu. Ventspilī ar +8,6 grādiem sasniegts jauns 18.decembra maksimālās gaisa temperatūras rekords.

    Dienas gaitā siltuma rekordi tiks laboti arī citviet valstī, tajā skaitā galvaspilsētā, prognozē sinoptiķi.

    Decembrim neraksturīgais siltums Latvijā ienācis no Centrāleiropas. Otrdien daudzviet Vācijā gaisa temperatūra pakāpās līdz +15..+17 grādiem, vietām Alpos līdz pat +21 grādam. 

    Vācijas ziemeļaustrumu daļā arī naktī uz trešdienu saglabājās siltums līdz +15 grādiem, un agrā rītā Polijas piekrastē gaisa temperatūra sasniedza +14 grādus.

    Ciklons, kas no Zviedrijas dienvidiem nonācis Baltijas jūrā un pieņemas spēkā, silto gaisu pārvieto uz Baltijas valstīm.

    Ziemassvētkos Latvijā – tāpat kā Eiropas lielākajā daļā – nav gaidāms ne sals, ne sniega sega, apstiprina jaunākās laika prognozes.

    Tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies un diennakts tumšajā laikā vietām, debesīm skaidrojoties, noslīdēs kādu grādu zem nulles. Vidējā gaisa temperatūra gan šīs nedēļas otrajā pusē, gan Ziemassvētkos būs +1..+6 grādi.

    Vējš lielākoties būs lēns, brīžiem iestāsies bezvējš, ļaujot sabiezēt miglai. Uz ceļiem dažkārt veidosies apledojums. Palaikam gaidāmi nokrišņi – smidzināšana, kā arī lietus un slapjš sniegs.

    Iespējams, pēc Ziemassvētkiem laiks kļūs vēsāks, un gadumijā var būt gan sals, gan sniega sega.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē