• Svētdien karstums atslābs, nākamnedēļ gaidāma vēl lielāka tveice

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    7. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Nedēļas izskaņā Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, taču karstums atslābs tikai īslaicīgi un nākamnedēļ no jauna pieņemsies spēkā, prognozē sinoptiķi.

    Līdz svētdienas rītam daudzviet valstī gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, vietām būs intensīvas lietusgāzes un stipras vēja brāzmas, lokāli gaidāma arī krusa. Svētdien no rietumiem ieplūdīs vēsāks un sausāks gaiss, dienas laikā vairs tikai valsts austrumos iespējamas pērkona lietusgāzes.

    Sestdien saglabāsies tveice līdz +31 grādam, svētdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +22..+25 grādus, Kurzemes rietumu piekrastē un Vidzemes piekrastē nebūs siltāks par +20 grādiem.

    Nakts uz pirmdienu būs vēsa – termometra stabiņš noslīdēs līdz +7..+12 grādiem, – bet pēcpusdienā valsts lielākajā daļā gaiss sasils līdz +23..+26 grādiem. Gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks.

    Visticamāk, turpmākajās dienās Latvijā no dienvidiem ieplūdīs karsts gaiss, vienlaicīgi no ziemeļiem tuvosies aukstas gaisa masas. Pastāv iespēja, ka tiks pārspēti mēneša karstuma rekordi, tāpat iespējams stiprs lietus, pērkona negaiss un straujš temperatūras kritums.

    Ja karstās gaisa masas gūs virsroku, temperatūra nākamnedēļ var sasniegt +34 grādus, savukārt jaunākā Global Forecast System prognoze rāda, ka nākamajā piektdienā gaisa temperatūra dienas laikā pazemināsies līdz +8..+13 grādiem. Tuvākajās dienās prognozes tiks precizētas.

    Zemākā ūdens temperatūra Latvijas peldvietās joprojām ir Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, augstākā – lielajās upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

    Piektdienas rītā ūdens temperatūra Rojā +6,5 grādi, Mērsragā +9 grādi, Kolkā +12 grādi.

    Atbalstoši pašvaldības sniegtajiem datiem ūdens temperatūra Jūrmalas Zilā karoga peldvietās ceturtdien bija +10..+14 grādi.

    Ūdens temperatūra jūrā pie Saulkrastiem, Salacgrīvas, Liepājas un Ventspils +16..+18 grādi.

    Lielākajā daļā ezeru ūdens iesilis līdz +17..+20 grādiem.

    Ūdens temperatūra Lielupē un Ventā no rīta +20..+22 grādi, Daugavā +18..+23 grādi, siltākais ūdens ir Krāslavas un Daugavpils novadā. Arī Salacā pie Mazsalacas piektdienas rītā +23 grādus silts ūdens, Gaujā +18..+21 grāds, Aiviekstē +21 grāds.

    Krietni vēsāks ūdens saglabājas dažās straujākās upēs, kurās ietek aukstie avotu ūdeņi vai kuras noēno mežs.

    Ūdens līmenis upēs nedaudz svārstās, lielākoties pazeminās. Ūdenstilpēs attīstās veģetācija, daudzviet upēs ūdensaugi ir visā šķērsgriezumā.

    Tuvākajās dienās ūdens temperatūra turpinās paaugstināties.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē