• Šonedēļ turpināsies silts rudens, nākamnedēļ gaidāms sniegs un sals

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    21. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šajā darba nedēļā Latvijā būs maz nokrišņu un gaisa temperatūra pazemināsies tikai nedaudz, vēl iespējami siltuma rekordi, savukārt nedēļas beigās vai nākamnedēļ laiks kļūs aukstāks, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

    Anticiklona ietekmē visu šo nedēļu Eiropas dienvidaustrumu un centrālajā daļā gaidāms sauss un neparasti silts laiks – gaisa temperatūra daudzviet pārsniegs +20 un pat +25 grādus. Latvija būs uz robežas starp siltumu dienvidos un vēsāku gaisu ziemeļos.

    Tuvākajās dienās būs mainīgs mākoņu daudzums, pūtīs lēni līdz mēreni dienvidu un rietumu vēji, vietām gaidāms neliels lietus un migla. Gaisa temperatūra otrdien valsts dienvidos var sasniegt +18 grādus, citās dienās maksimālā gaisa temperatūra pārsvarā būs +10..+15 grādu robežās. Debesīm skaidrojoties, dažās naktīs termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz +5 grādiem vai nedaudz zemāk.

    Sagaidāms, ka nedēļas beigās sāks ienākt vēsāks gaiss. Saskaņā ar pašreizējo Global Forecast System prognozi nākamnedēļ Latvijā gaidāms sniegs un sals.

    Savukārt Latvijas valsts ceļi (LVC) brīdina, ka, turpinoties lietainajam laikam, grants autoceļi var kļūt grūti izbraucami.

    Pārmitrināti ceļi ar grants segumu zaudē nestspēju, uz tiem veidojas dubļi un bedres. Mitrums apgrūtina autoceļu uzturēšanu, jo slapjā laikā greiderēšana ir mazāk efektīva un bedres ātri vien veidojas atkārtoti, uzsver LVC.

    Uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem veic VAS Latvijas autoceļu uzturētājs, kas sekojot līdzi laika prognozēm un ceļu stāvoklim, un plānojot darbus tiklīdz ceļi ir pietiekami apžuvuši.

    Lai gan būvdarbu sezona uz valsts autoceļiem tuvojas noslēgumam, atsevišķos posmos joprojām norit būvdarbi. Tie turpinās uz Jūrmalas šosejas, kur šonedēļ, visticamāk, būs izmaiņas satiksmes organizācijā.

    Darbi turpinās arī uz Vidzemes šosejas, posmā no Garkal

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē