• Nedēļas nogale – silta, bet lietaina

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Gaidāmajās brīvdienās un nākamajā darba nedēļā Latvijas teritorijai pāri virzīsies vairākas mākoņu zonas, sev līdzi nesot lietu, vietām, īpaši pēcpusdienās, iespējami arī pērkona negaisi, prognozē sinoptiķi.

    Naktis lielākoties gaidāmas siltas – gaisa temperatūra būs virs +10°, bet diennakts gaišajās stundās vietām tā pat pārsniegs +25°.

    Nedēļas izskaņā mākoņu būs daudz, tomēr brīžiem starp tiem uzspīdēs arī saule. Piektdien dienas laikā Vidzemē vietām līs, bet vakarā jau sāks līt Kurzemē. Diena būs silta – termometra stabiņš sasniegs +19…+24° – tik augsta temperatūra šogad vēl nav novērota.

    Naktī uz sestdienu Baltijas jūru no dienvidiem šķērsos ciklons, kura ietekmē visā Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss.

    Sestdien līdz ar nokrišņu zonu pastiprināsies dienvidaustrumu vējš brāzmās daudzviet sasniedzot 15–19 m/s, kas pierims vien vēlu naktī uz svētdienu. Sestdiena būs nedaudz vēsāka nekā piektdiena, gaisa temperatūrai paaugstinoties tikai līdz +16…+21 grādam, bet naktī uz svētdienu temperatūra pazemināsies līdz +10…+12°. 

    Svētdien no Eiropas dienvidiem valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masas, kas daudzviet atkal nesīs nokrišņus, bet pēcpusdienā vietām iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Lielākajā daļā valsts teritorijas gaiss iesils līdz +17…+22°, bet dienvidaustrumu rajonos gaisa temperatūra var pārsniegt pat +25°.

    Pēc šībrīža prognozēm nākamajā darba nedēļā virs Latvijas atradīsies salīdzinoši silta, bet mitra gaisa masa, kā arī atmosfēras fronte būs izvietota mūsu reģionā. Tā rezultātā gaidāms silts laiks – naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zem +10° atzīmes, bet diennakts gaišajās stundās gaiss iesils līdz +20…+25°, saulainākos un sausākos brīžos, iespējams, vēl par kādiem pāris grādiem vairāk, vien dažviet piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāks. Pieturēsies lielākoties lēns vējš, un tveici atsevišķos reģionos mazinās īslaicīgs lietus ar pērkona negaisu, tā laikā iespējams brāzmains vējš un lokāli arī krusa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē