• Lietavu dēļ visā valstī spēkā ir brīdinājums

    Brīdinājums
    Ziņu aģentūra LETA
    4. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) visā Latvijā izplatījis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par pirmdien gaidāmu stipru lietu, kas turpināsies naktī uz otrdienu.

    Pirmdien dienas laikā gaidāmais nokrišņu daudzums lielā valsts daļā, tai skaitā Rīgā, ir 15–25 milimetri. Visstiprāk līs Vidzemē un Zemgalē, bet galējos dienvidaustrumu un ziemeļrietumu novados lietus būs tikai neliels līdz mērens, prognozē LVĢMC.

    Saskaņā ar Global Forecast System prognozi no pirmdienas rīta līdz otrdienas rītam nokrišņu summa Latgales dienvidos un daļā Kurzemes sasniegs 10 līdz 20 milimetrus, pārējā valstī – 20 līdz 45 milimetrus. Līdz ceturtdienas rītam nokrišņu summa pieaugs vēl par 10–35 milimetriem.

    Pirmdien debesis klās bieza mākoņu sega, daudzviet saglabāsies dūmaka. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, Latgalē un Sēlijā – dienvidaustrumu vējš. Ziemeļkurzemes pretvēja krastā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā gaidāma no +4 grādiem Rūjienā līdz +12 grādiem Daugavpilī.

    Rīgā gan pirmdien, gan otrdien būs nomācies un lietains laiks, līs stipri. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra būs aptuveni +9 grādi.

    Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 744–746 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē