• Latvijā šogad sola īsu zelta rudeni

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    4. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tuvākajās naktīs teju visā valstī gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, aukstums izraisīs strauju lapkriti un tādēļ jau nākamnedēļ – agrāk nekā citos gados – lielākā daļa Latvijas koku kļūs kaili, prognozē sinoptiķi.

    Sestdienas rītā daudzviet valstī, naktī uz svētdienu un pirmdienu jau praktiski visā teritorijā gaidāms sals, kas vietām var sasniegt –4..-6 grādus, pārspējot aukstuma rekordus. Dažviet veidosies migla un sarma. Dienas laikā gaiss iesils līdz +4..+9 grādiem.

    Naktīs un no rītiem vietām var veidoties apledojums – galvenokārt uz tiltiem un ceļiem ūdens tuvumā, kā arī vietās, kur pāri gājuši lietus un sniega mākoņi.

    Brīvdienās saule mīsies ar mākoņiem, vietām nedaudz īslaicīgi līs un snigs. No jūras nākoši mākoņi dažviet atnesīs stiprākus nokrišņus; dominējot lēnam ziemeļu, ziemeļaustrumu vējam, tie visvairāk skars Jūrmalu, kā Engures, Tukuma un Mērsraga novadu.

    Sestdien saule mīsies ar mākoņiem, vietām gaidāms īslaicīgs lietus, sniegs un krusa. Pūtīs Z vējš 1–5 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra +5..+9 grādi. Rīgā daļēji mākoņains laiks, no jūras līča nākošie nokrišņu mākoņi var skart pilsētas rietumus. Pūtīs Z vējš 1–4 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra +7..+8 grādi.

    Svētdienas naktī neliels vai mainīgs mākoņu daudzums, dažviet – galvenokārt Rīgas līča rietumu piekrastē – gaidāmi nokrišņi. Vietām veidosies migla un sarma. Pūtīs lēns vējš. Minimālā gaisa temperatūra 0..-5 grādi, par kādu grādu siltāks vietām piekrastē.

    Svētdien daļēji mākoņains laiks, vietām nelieli īslaicīgi nokrišņi. Pūtīs lēns vējš. Maksimālā gaisa temperatūra +4..+8 grādi. Rīgā svētdien daļēji mākoņains laiks, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs Z vējš 1–4 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra +6 grādi.

    Nākamnedēļ Latvijā gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies un būs vairāk nokrišņu, nedēļas sākumā vietām vēl iespējams sniegs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē