• Eiropu moka svelme, karsts laiks nedēļas nogalē tiek solīts arī Latvijā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    24. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jūlija pēdējā nedēļas nogale Latvijā būs visai karsta, prognozē sinoptiķi.

    Baltijas valstis šonedēļ gan ir viens no vēsākajiem reģioniem Eiropā. Rietumeiropā gaisa temperatūra vietām pārsniedz +40 grādus un tuvākajās dienās Skandināvijā prognozēts karstums līdz +35 grādiem, bet Baltijas valstīs tomēr saglabāsies zemāka gaisa temperatūra.

    Trešdien 20 Eiropas valstīs spēkā sinoptiķu brīdinājums par lielu karstumu, tai skaitā Beļģijā izsludināta sarkanā līmeņa trauksme, liecina Meteoalarm informācija. Sagaidāms, ka svelmainākā diena Beļģijā būs ceturtdiena, 25.jūlijs, kad termometra stabiņš ēnā var pakāpties līdz +41 grādam. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas jebkad reģistrēta Beļģijā, ir +38,8 grādi Briseles reģionā 1947. gadā.

    Laika prognozes pieļauj iespēju, ka nacionālais karstuma rekords tiks pārspēts arī Nīderlandē un Luksemburgā. Tas iespējams pat Lielbritānijā un Vācijā.

    Francijā, kur jau jūnijā daudzās pilsētās tika sasniegta visu laiku augstākā gaisa temperatūra un ar +46 grādiem tika labots arī valsts karstuma rekords, šonedēļ atkal vismaz 11 novērojumu stacijās pārspēts absolūtais karstuma rekords. Lielākā svelme valsti piemeklēs ceturtdien, kad arī galvaspilsētā Parīzē termometra stabiņš ēnā var sasniegt +42 grādus, pārspējot 1947. gada 28.jūlijā reģistrētos +40,4 grādus.

    Brīdinājums par karstumu spēkā arī Somijā, kur otrdien valsts galējos ziemeļos gaisa temperatūra sasniedza +30 grādus. Augstākā gaisa temperatūra Ziemeļvalstīs turpmākajās dienās gaidāma Norvēģijā un Zviedrijā, daudzviet tiks pārspēti karstuma rekordi un termometra stabiņš dažviet var pakāpties līdz +35 grādiem.

    Latvijā turpmākajās dienās mākoņu daudzums būs neliels un mainīgs, vietām īslaicīgi līs un dārdēs pērkons. Sagaidāms, ka siltākais laiks būs sestdien un svētdien, kad, pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļaustrumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +26..+31 grādam.

    Saskaņā ar pašreizējo Global Forecast System prognozi nākamās nedēļas sākumā Latviju sasniegs arktiskās gaisa masas un maksimālā temperatūra otrdien noslīdēs līdz +17..+22 grādiem, dažās naktīs temperatūra tuvosies aukstuma rekordiem. Prognozes nākamajai nedēļai pagaidām ir dažādas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē