• Māksla radīt un izmantot!

    IEVA dzīvo zaļi
    Alise Kraukle
    4. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Savienojot koka kastes, veidosies skapim līdzīgi plaukti
    Foto: SHUTTERSTOCK
    Savienojot koka kastes, veidosies skapim līdzīgi plaukti
    Mājokli katrs iekārto savai ērtībai tā, kā vēlas. Taču, ja domājam par nākotni, ļoti daudzas lietas varam optimizēt, pārveidot un uzlabot, lai kaut ko lietotu ilgāk vai izmantotu pavisam citam mērķim.

    Daudzas lietas, kas sākotnēji domātas pavisam citam mērķim, radošās rokās var iegūt jaunu dzīvi un noderēt citā kvalitātē. Pirms atbrīvojies no vecām un nevajadzīgām lietām, pavēro tās un pafantazē, iespējams, tev radīsies kāda doma, kā šī lieta varētu turpināt savu dzīvi. Pievienotā vērtība šādām lietām ir oriģinālais izpildījums, kas interjeru veido radošāku, turklāt šādi mēs turpinām izmantot jau saražoto un nepatērējam jaunus resursus.

    Koka kastes
    Viss atkarīgs no materiāla un izpildījuma, bet tās ir labs būvniecības materiāls, kas, līdzīgi kā lego klucīšu krāvums, var izveidoties par dažādu veidu plauktu sistēmām. Savienojot tās kopā, veidosies skapim līdzīgi plaukti, bet tikpat labi tās var būt arī kājas bērnu rotaļu galdam. Šādas plauktu sistēmas labi iederēsies vidēji lielu bērnu istabā, vannasistabā, mazā noliktavā vai vasarnīcās.


    Koka paletes
    Plakanās formas dēļ tās var veiksmīgi pārveidot par sēžamām un guļamām virsmām. No paletēm var izveidot gultas galus un pat žurnālu galdus. Ideālā variantā šādas mēbeles var papildināt vēl ar pieskrūvējamiem riteņiem, kas tās padarīs mobilas un ērtas pārvietošanai. Paletes dēļus var noslīpēt un pārkrāsot, lai tie kļūtu patīkami lietošanai.


    Vecas atvilktnes
    Atvilktnes, var teikt, ir tās pašas koka kastes, tāpēc tās var izmantot vietās, kur nepieciešams organizēt lietas. Piemēram, mājas dārziņā vai priekšnamā tajās var sagrupēt un skaisti izkārtot garšaugus.


    Retro čemodāni
    Tā kā tos vairs nevar izmantot ceļojumos, tie turpina būt kā stilīgi interjera aksesuāri, kas mājas izkārtojumam piešķir īpašu gaisotni. Tie var būt gan kā mantu glabātuves, gan kā galdiņi tavā mājoklī. Tie ir pārāk skaisti, lai tos vienkārši paslēptu skapjos.


    Vecas trepes 
    Pieslienamās trepes ir burvīgs interjera papildinātājs, jo var būt kā savdabīgs plaukta objekts. Uz trepēm var pakārt pledu, tajās var iekārt arī vadu ar spuldzīti, un trepes vienlaikus kļūst arī par lampas statīvu. Tās labi iederēsies viesistabā, kā arī pie gultas, kur ērti varēsi ielikt arī kādu žurnālu vai grāmatu.


    Puķupodi
    No vecām emaljas krūzītēm un kannām var izveidot puķupodu stūrīti, kur sastādīti dažādi zaļumi un puķes. Pie liela koka dēļa ar naglām un stiepli piekarina dažādu izmēru traukus. Par pamatu var izmantot arī koka paletes platformu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē