• Lielā talka jau šonedēļ!

    Lielā pavasara tīrīšana
    23. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: talkas.lv
    Šogad Lielā talka notiks sestdien, 27. aprīlī, kad atkritumus ne tikai vāksim, bet arī šķirosim. Piedāvājam arī dažus atradumus, kas palīdzēs mazināt piesārņojumu pasaulē – kafija, zobu diegs, auduma maisiņš un mācību stunda Zaļajā klasē!

    Kā stāsta Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzema, iedzīvotāji tiks aicināti plastmasu atdalīt no citiem atkritumiem, tāpēc talku vietām tiks piešķirti zilas un baltas krāsas maisi. Zilie tiks paredzēti plastmasai, baltie – citiem atkritumiem. Talkas vietu reģistrācija www.talkas.lv. 10 gadu garumā Lielajā talkā kopumā ir piedalījušies aptuveni 500 000 dalībnieku, un latvieši talkojuši arī citās valstīs. Atkritumu daudzums ir vairāk nekā divas reizes samazinājies, salīdzinot ar 2008. gadu.

    Te daži atradumi, kas palīdzēs mazināt piesārņojumu pasaulē!

    IEVA DZĪVO ZAĻI ATRADA

    • GODĪGA KAFIJA. Kafija, kas bioloģiski audzēta Ugandā un par ko tās audzētājiem godīgi samaksāts, ir daļa no uzņēmuma sociālās uzņēmējdarbības, kas atbalsta kafijas audzētājus Āfrikas valstīs. Šai kafijai ir gan ārpus Eiropas ekoloģiski ražota produkta sertifikāts, gan UTZ – godīgas tirdzniecības sertifikāts. Pieejama gan vidēji, gan stipri grauzdēta. No 2,99 eiro, IKEA.
    • AUDUMA MAISIŅŠ. Interneta vietnes piedāvā dažnedažādus veidus, kā sameistarot auduma maisiņus, ar ko doties uz veikalu un kurus lietot vienreizējo plastmasas maisiņu vietā. Šur tur tiek rīkotas meistarklases, kur iedvesmoties un tikt pie sava auduma maisiņa meistara vadībā. Tā IEVA DZĪVO ZAĻI gan tika pie sava no plāna zīda auduma uzšūta maisiņa, gan iedvesmojās, lai kopā ar citiem no lietotiem T krekliem pagatavotu maisiņus augļiem. Ja nu galīgi nav laika un iedvesmas, iespēja arī nopirkt auduma maisiņus dārzeņiem un augļiem. Biokokvilnas mazais maisiņš no 1,90 eiro, zala-varna.lv, bet vairākkārt lietojams maisiņš no sintētiska auduma 0,99 eiro, Rimi.
    • ZĪDA DIEGS ZOBIEM. Savērpts no organiskā zīda pavediena. Ļoti mīksts un dabisks zobu diegs pilnīgai zobu un smaganu aizsardzībai. Diegs un iepakojums 100% bioloģiski sadalās un kompostējās 60–90 dienu laikā. Diegs ir savērpts ar dabīgu Candelilla auga vasku. Videi saudzīgs produkts, kurš īpaši piemērots ceļošanai. 4 eiro, Zeroveikals.

    Mācības Zaļajā klasē
    Skolotājus un skolēnus aicina braukt ciemos ekskursijā vai dabas zinību apguves ietvaros un izzināt mežu, kā arī izstrādāt savus projektus vai zinātniski pētnieciskos darbus!
    Lai skolu jaunatne un citi interesenti uzzinātu vairāk par to, kas ir mežs, ko tas mums dod un ko varam dot mežam, Rīgas mežu Daugavas mežniecības projektā Zaļā klase var iepazīties un apskatīt dabā visu meža un koksnes attīstības ciklu no sēklas līdz zāģmateriālam: uzzināt, kāds ir mežniecības darbs, kādi ir mežziņu pienākumi un kā ikdienā strādā mežsargi. Uzņēmuma briežu dārzā iespējams iepazīties ar dažādiem meža augšanas tipiem, iepazīt un atpazīt dažādus meža augus un dzīvniekus, kā arī salīdzināt dažādu vecumu mežaudzes. Kopējais lekciju un ekskursijas laiks (atkarībā no izvēlētā pārvietošanās veida un uzkodu pauzēm) no 2 līdz 4 stundām. Savu klasi vai domubiedru grupu Zaļajā klasē var pieteikt šeit: www.rigasmezi.lv.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē