• apzaļumot viedtālruni?

    IEVA dzīvo zaļi
    Zane Blanka
    Zane Blanka
    29. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Izmantojam mūsdienu tehnoloģijas produktīvi – lūk, sešas lietotnes zaļākai dzīvošanai.
    • Oroeco

    Šī lietotne ļauj pavisam uzskatāmi izmērīt, kā tavi ikdienas paradumi ietekmē globālās klimata pārmaiņas, sākot ar to, cik daudz un kā patērē elektroenerģiju, ar kādu transportu pārvietojies, kā ēd un gatavo ēst, kā izklaidējies u. tml. Tā dod arī padomus, kā vari samazināt negatīvo ietekmi uz vidi, un ļauj savus panākumus salīdzināt ar draugu panākumiem. Pieejama iOS un Google Play.

    • JouleBug

    Arī šī lietotne ļauj sekot līdzi un mainīt savus paradumus uz videi draudzīgākiem. Tā piedāvā dažādas videi saudzīgas darbības, ko vari īstenot ik dienas. Katru reizi, kad to paveic, atzīmē lietotnē un par to saņem bonuspunktus. Tos krājot, iegūsti noteiktu statusu un vienlaikus trenē pozitīvo paradumu. Piemēram, izslēgt gaismas, lietot līdzņemamo kafijas krūzi, iet kājām, aizgriezt ūdens krānu, tīrot zobus utt. Var aicināt arī pievienoties draugus un veidot veselīgu sāncensību. Pieejama iOS un Google Play.

    • Good On You

    Lietotne tiem, kas vēlas izdarīt ilgtspējīgas un ekoloģiskas izvēles, pērkot apģērbu, aksesuārus, kosmētiku, mājlietas. Šeit apkopoti vairāk nekā 1000 modes zīmoli, kas šiem jautājumiem pievērš uzmanību, ražojot savu produkciju. Katram zīmolam piešķirts reitings pēc trim kritērijiem – darbaspēka ētika, ietekme uz planētu un klimatu, kā arī attieksme pret dzīvniekiem. Tāpat šeit var atrast dažādus izglītojošus rakstus, kas var palīdzēt izdarīt apzinātākas izvēles, ikdienā iepērkoties. Šeit ne tikai apkopota informācija par ētiskajiem zīmoliem, bet arī pieejams internetveikals.

    Pieejama iOS un Google Play.

    • Mealime

    Nav nekāds noslēpums, ka tieši pārtika procentuāli sastāda ļoti lielu daudzumu mūsu sadzīves atkritumu. Metam ārā gan produktus ar beigušos derīguma termiņu, gan ēdienu pārpalikumus. Šī lietotne palīdz plānot ēdienreizes, veidot iepirkumu sarakstus, kā arī atrast jaunas receptes. Iecienītās receptes iespējams saglabāt, veidojot savu īpašo recepšu sarakstu. Tāpat iepirkumu sarakstu var ļaut veidot pašai lietotnei – izvēlies kādu no receptēm, pievieno nedēļas ēdienreižu plānam, un tā pati izveido produktu sarakstu, kas jāiegādājas.

    Pieejama iOS un Google Play.

    • Green Globe

    Šī lietotne noderēs apzinātiem un atbildīgiem ceļotājiem – tajā apkopoti zaļie hoteļi, kūrorti, konferenču centri, atrakciju vietas u.tml. Lietotnē var atzīmēt, kuru valsti vēlies apmeklēt un saņemt informāciju par zaļajām vietām – aprakstus, fotogrāfijas, saites uz rezervēšanu, kartes un video. Visas vietas, kas apkopotas šajā lietotnē, izgājušas speciālu sertifikācijas procedūru un vērtētas pēc 40 dažādiem kritērijiem. Lai arī šeit nav apkopotas visas valstis un arī ieteikumu skaits ir visai ierobežots, tomēr, pirms izdarīt standarta izvēles pirms ceļojuma, noteikti ir vērts ielūkoties arī šeit.

    Pieejama iOS un Google Play.

    • Ecosia.org

    Šī ir Google meklētāja alternatīva, ko lietojot ne tikai varam atrast vajadzīgo informāciju, bet tam ir arī zaļi orientēta pievienotā vērtība. Kā tas darbojas? Ecosia ir sociāls uzņēmums, un peļņa, kas tiek iegūta no meklētāja darbības, tiek ziedota jaunu koku stādīšanai dažādās pasaules vietās – tur, kur tas tobrīd visvairāk nepieciešams. Šo rīku var lietot gan caur interneta pārlūku datorā, gan kā lietotni viedtālrunī. Ieejot meklētāja galvenajā lapā, var sekot līdzi, cik daudz koku, pateicoties šai iniciatīvai, jau iestādīts. Brīdī, kad tiek rakstīts šis teikums, skaitlis pārsniedz 57 miljonus, un turpina pieaugt ik sekundi. Google fani atzīst – šis meklētājs nedarbojas tik precīzi, bet tos abus noteikti var kombinēt.

    Pieejama iOS un Google Play.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē