• 4 modīgas gurķu šķirnes

    Dārzeņi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    8. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cornichon de Paris
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Cornichon de Paris
    Sēklu stendi raibu bagātību pilni. Kā lai izvēlas to, kas vislabāk piemērots tieši tavam dārzam un vajadzībām? Lūk, četras modīgas gurķu šķirnes iesaka agronome un dārzeņkopības nozares eksperte Mārīte Gailīte.

    Šogad izmēģini šādas šķirnes:

    • ‘Chineze Slangen’. Neparasta izskata vidēji agrīna gurķu šķirne, tieši tulkojot, tās nosaukums nozīmē Ķīnas čūska. Augļi līdz 50 cm gari, klāti ar retām, rupjām kārpiņām. Drošāk audzēt siltumnīcā.
    • ‘Lungo Verde Degli Ortolani’. Itāļu selekcijas šķirne. Kā tas ir parasti itāļu šķirnēm, nosaukums sniedz būtiskāko informāciju, proti, gari, tumši zaļi gurķi. Var audzēt arī atklātā laukā, bet labāk siltumnīcā. Paredzēti svaigam patēriņam.
    • ‘Piccolo Verde di Parigi’, ‘Cornichon de Paris’. Ļoti sena franču selekcijas šķirne, kuras sēklas tiek piedāvātas ar nosaukumiem dažādās valodās. Nosaukums vēstī, ka tie ir mazi, ragaini jeb adataini Parīzes gurķīši. Tieši no šīs šķirnes nosaukuma radies vārds kornišons (latviski biežāk saka – pipargurķīši), tātad līdz 5 cm gari gurķi. Latvijā labi padodas arī atklātā laukā.
    • ‘SV 4097’ F1. Holandes selekcijas firmas Seminis radīts agrīns, augstražīgs hibrīds ar 7–10 cm gariem, cilindriskiem augļiem tumši zaļā krāsā, klātiem rupjām kārpiņām. Latvijas zemnieki veiksmīgi audzē to jau 5–6 gadus. Augļi piemēroti svaigam patēriņam un konservēšanai, arī mazsālīto gurķu gatavošanai. Labāk audzēt siltumnīcā, kaut gan var arī atklātā laukā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē