• Aktuālie vasaras darbi rožu dārzā

    Dārzs
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    5. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Klāt ir laiks, kad dārzos sāk koši ziedēt rozes. Tomēr nepietiks tikai baudīt to krāšņumu – rozes labi jāpieskata un jālolo, lai tās ziedētu gan šajā, gan nākamajā vasarā.
    • Ja šis nav rožu pirmais gads dārzā, tām līdz jūlijam jābūt samēslotām, lai skaisti ziedētu.
    • Ik dienu jāapskata rožu krūmi un jānogriež pārziedējušie ziedi – tad krūmam ir spēks uzziedināt nākamos. Ja pārziedējušus ziedus atstāj krūmā, sēklu veidošana atņem rozei spēku.
    • Jāpievērš pastiprināta uzmanība rožu kaitnieku aktivitātei. Dārzos parādījušās melnas vaboles, kuras izēd rožu ziedus. Sevišķi tās iemīļojušas gaišās rozes. Noteikti jāaplūko ziedi un vaboles jānolasa un jāiznīcina.
    • Jāpieskata, vai rozēm nepieciešams papildu mitrums. Ar aukstu ūdeni rozes laistīt nedrīkst. Jāpiepilda trauki un ūdenim jāļauj dienas laikā uzsilt. Laistot nevajadzētu noliet visas lapas, jo pārlieks mitrums veicina miltrasas veidošanos. Lapas labāk parasināt ar siltu ūdeni. Laistīt vislabāk līdz desmitiem rītā un pēc pieciem pēcpusdienā.
    • Mitrā un mēreni siltā vasarā laistīt rozes nevajag – uz rožu dobes uzbērta mulča zemē labi notur mitrumu. Tiesa, mulča ne vienmēr ir labākais risinājums. Ja rozes aug nevis klajumā, bet aizvējā, pie mājas sienas, ar mulču saulē tās būs kā uz cepešpannas. Nelaistot dobi nemaz, veidosies labvēlīga vide, lai vairotos tīklērce, kas ieperinās lapas apakšpusē un izsūc auga sulu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē